Европейската агенция по лекарствата може да разреши използването на ваксини,

...
Европейската агенция по лекарствата може да разреши използването на ваксини,
Коментари Харесай

ЕС може да разреши комбинирани COVID ваксини от септември

Европейската организация по медикаментите може да позволи потреблението на ваксини, които са ефикасни против два разновидността на ковид, съобщи през днешния ден немският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах, съобщи Асошиейтед прес.

Той съобщи, че чака Европейската организация по медикаментите да се събере на 1 септември, с цел да прегледа ваксина, която да обезпечава отбрана против истинския вирус, както и против разновидността Омикрон.

ЕАЛ евентуално ще се срещне още веднъж на 27 септември, с цел да прегледа комбинирана ваксина против истинския вид на вируса и подварианта BA.5, който е причина за неотдавнашното повишаване на случаите в международен мащаб, добави Лаутербах.

Германия е осигурила задоволителни количества от двете ваксини и ще може да стартира да ги доставя по места в деня, откакто получи позволение, добави немският министър.

Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати съобщи, че комбинираните ваксини, наричани още " двувалентни " или " многовалентни ", ще разрешат на бустерните дози да запазят потвърдените преимущества на истинските ваксини против ковид, като в същото време обезпечат спомагателна отбрана против нови разновидности.

Такъв метод се употребява при противогрипните ваксини, които се поправят всяка година според от публикуваните разновидности и могат да предпазят от четири разнообразни грипни варианта, посочи Асошиейтед прес.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР