Европейската агенция по лекарствата изрази днес препоръка за въвеждането на

...
Европейската агенция по лекарствата изрази днес препоръка за въвеждането на
Коментари Харесай

Европейската агенция по лекарствата с най-чаканата новина за ваксината на "Пфайзер"

Европейската организация по медикаментите изрази през днешния ден рекомендация за въвеждането на пазара на имунизацията против Covid-19 на "Пфайзър " и "Бионтех ".

Предвижда се в идващите дни Европейската комисия, в съгласие с страните от Европейски Съюз, да издаде достъп до пазара на първата ваксина против новото заболяване. Комисията към този момент разгласи, че ще приключи процеса за два дни и първите ваксини ще бъдат сложени на 27-29 декември.

Научният съвет на организацията посочи, че е взел решение през днешния ден за позволение имунизацията да се употребява за хора над 16-годишна възраст. От организацията разясниха, че решението почива на безапелационни научни доказателства и дефинираха това като историческо достижение.

Същевременно от Българската академия на науките предложиха здравите хора без съпътстващи тежки хронични болести, без клинични прояви сега и над 16-18-годишна възраст да се имунизират против COVID-19.

В мнението на учените, изпратено до медиите, се споделя още, че преди имунизация е наложителна консултацията с персоналния доктор, като се вземат поради всички показания и противопоказания за слагането на имунизацията, разказани в детайли в късата характерност на имунизацията. Според учените данните до момента демонстрират, че групов имунитет против ковид се основава доста постепенно и ще бъде мъчно да се реализира по натурален път и по тази причина имунизациите ще оказват помощ доста в неговото създаване.

До момента в света се създават над 220 ваксини срещу ковид, от които 56 са в клинични изследвания, а повече от 10 се намират в трета фаза на клинично изследване, която изисква, съгласно международно признатите правила, да бъдат приложени на 30000-40000 души, с цел да бъде обективно оценена тяхната безвредност и успеваемост.

В обстановката на доста тежка и бързо разпространяваща се зараза, СЗО и виновните институции във всяка страна, са разрешили ускорено внедряване на имунизациите при съблюдаване на всички условия и стандарти.

По отношение на успеваемостта на имунизациите и характера на имунитета, който основават и неговата дълготрайност, ще може да се даде приемлив отговор не по-рано от една година от началото на приложението им, когато ще има задоволително безапелационни научни данни, вследствие на следенето на стотици хиляди ваксинирани, акцентират от Българска академия на науките.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР