Европейската агенция по лекарствата (EMA) може да е била подложена

...
Европейската агенция по лекарствата (EMA) може да е била подложена
Коментари Харесай

Съмнение: Приложен е натиск за по-бързото одобрение на ваксината на Pfizer/BioNTech

Европейската организация по медикаментите (EMA) може да е била подложена на напън да утвърди бързо имунизацията против ковид на , оповестява френският народен всекидневник Le Monde.
„ Документите за имунизациите против , откраднати при хакерска атака на Европейската организация по медикаментите и по-късно изтекли в интернет, демонстрират натиска, пред който организацията е била изправена, с цел да утвърди бързо имунизацията на Pfizer/BioNTech “, отбелязва изданието, което „ съумя да се запознае с част тези документи ".
 Ще ограничи ли Брюксел свободното напредване посредством имунизационни паспорти? Ще ограничи ли Брюксел свободното напредване посредством имунизационни паспорти?
Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел не изключи на 100% въвеждането в Европейския съюз на паспорти за имунизация против Covid-1...
„ Най-малко пет имейла допускат натиска, който организацията е изпитвала, с цел да форсира процеса на утвърждение на първата ваксина против ковид ", написа вестникът. По този метод, „ в диалог на 12 ноември европейският комисар по опазването на здравето Стела Кириакидис настоя, че „ всички страни от Европейски Съюз ще получават имунизацията по едно и също време ", тя също по този начин предложи „ да не се принуждават страните да ползват национални процедури, защото това може да докара до закъснение в процеса на утвърждение на имунизацията ", добавя организация Фокус.
Le Monde също акцентира, че „ на 19 ноември почитан чиновник на ЕМА загатна за конферентния диалог с Европейски Съюз, който се е провел в много напрегната атмосфера ”. Това, както отбелязва вестникът, „ дава визия за това с какво може да се сблъска ЕМА, в случай че упованията не бъдат изпълнени “. „ На идващия ден, по време на диалог с Датската организация по медикаментите, същият чиновник съобщи, че е сюрпризирана, че ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен„ ясно разпознава две , които могат да бъдат утвърдени до края на годината (Pfizer/BioNTech и Moderna) “, написа изданието.
Европейската организация по медикаментите разгласи обстоятелството на хакерската атака на 9 декември. Според информацията нападателите са получили достъп до информация, обвързвана с медикаменти и имунизацията против COVID-19, благосъстоятелност на трети страни. Засегнатите компании са известени за случая. На 12 ноември EMA заяви, че някои данни за медикаменти и ваксини за коронавирусa, откраднати вследствие на хакерска атака, са попаднали в интернет.

 Експерти от СЗО: Коронавирусът няма да изчезне с имунизацията Експерти от СЗО: Коронавирусът няма да изчезне с имунизацията
Все по-вероятно е коронавирусът SARS-CoV-2 да стане ендемичен при хората, при някои животни или и при двете, т.е. да не изчезне с вакс...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР