Европейската агенция по лекарствата (EMA) е започнала нов преглед за

...
Европейската агенция по лекарствата (EMA) е започнала нов преглед за
Коментари Харесай

Европейската агенция по лекарствата проверява дали масови хапчета за хрема и настинка причиняват инсулт и инфаркт

Европейската организация по медикаментите (EMA) е почнала нов обзор за сигурност на медикаментите, съдържащи псевдоефедрин. То се употребява независимо или в композиция с други медикаменти за лекуване на задръстване на носа, дължащо се на простуда, грип или алергии. 
Експертите събират данни дали медикаментите с тази дейна съставна част имат неподходящо влияние върху кръвоносните съдове в мозъка. Комитетът по фармакологична сигурност на EMA би трябвало да удостовери или отхвърли опасенията по отношение на риска от синдрома на задната обратима енцефалопатия и синдрома на обратима церебрална вазоконстрикция. Двата синдрома могат да включват понижено кръвоснабдяване (исхемия, дефицит на кислород) на мозъка и да причинят съществени и животозастрашаващи затруднения в някои случаи, а измежду честите признаци, свързани с тях, са главоболие, гадене и гърчове. 

Преоценката на псевдоефедрин става по гледище на Франция, поради случаи при хора, употребяващи такива медикаменти, които са докладвани в базата данни за странични фармакологични резултати и в здравната литература. 
Ограниченията и предизвестията към този момент са включени в продуктовата информация на медикаментите, с цел да се понижат тези опасности. След обзор на наличните доказателства, Комитетът по фармакологична сигурност на EMA ще реши дали разрешенията за приложимост на медикаменти с псевдоефедрин би трябвало да бъдат непокътнати, изменени, спрени или оттеглени в целия Европейски съюз. Последният стадий от процедурата по преразглеждане е приемането от Европейската комисия на решение, което да обвърже правно всички страни от съюза.
В момента псевдоефедринът е позволен в страни членки независимо или в композиция с препарати за лекуване на признаци на простуда и грип, измежду които главоболие и тресчица или на алергичен ринит с инфектиране на носните проходи, и се оферират под разнообразни търговски имена. Имат необятна известност заради достъпността си без лекарско наставление.

Псевдоефедринът работи посредством стимулиране на нервните окончания за освобождение на химикала корадреналин, който стеснява кръвоносните съдове и по този начин понижава отока в носа и секретите.
17 Фев 2023117 Фев 202322817 Фев 2023101617 Фев 202319217 Фев 202344917 Фев 20231337КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани15 Фев 202375907 Фев 2023124617 Фев 202334407 Фев 2023998
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР