Европейската агенция по лекарствата (EMA) е препоръчала за одобрение нов

...
Европейската агенция по лекарствата (EMA) е препоръчала за одобрение нов
Коментари Харесай

EMA препоръча за одобрение нова инжекция на AstraZeneca за превенция на Covid-19

Европейската организация по медикаментите (EMA) е предложила за утвърждение нов медикамент за предварителна защита на Covid-19 на AstraZeneca, който може да се употребява при пациенти с проблеми с имунната система или тежки реакции към други коронавирусни ваксини, оповестява сайтът france24.com
Европейската организация по медикаментите „ предложи издаването на позволение за приложимост на Evushold, създаден от AstraZeneca за предварителна защита на Covid-19 при възрастни и юноши над 12-годишна възраст “, ​​се споделя в изказване на основаната в Амстердам EMA.
Evushold се състои от две моноклонални антитела tixagevimab и cilgavimab - протеини, предопределени да нападат шиповия протеин на вируса Sars-CoV-2, който предизвиква Covid-19 - на две разнообразни места, заяви EMA.
Като причини за позитивните резултати се цитират данни от тестване върху 5000 души. Рискът от зараза от ковид намалявал със 77 %, а отбраната продължавала минимум шест месеца. Проучването е направено върху възрастни, които в никакъв случай не са имали Covid-19 и в никакъв случай не са получавали ваксина или друго превантивно лекуване, заяви EMA.
„ Профилът на сигурност на Evushold е удобен и страничните резултати като цяло са леки, като дребен брой хора оповестяват за реакции на мястото на инжектиране или свръхчувствителност “, прецизираха от европейския орган, наблюдаващ медикаментите. 
Има една дребна детайлност - изследването е направено преди появяването на инфекциозния вариант на вируса Omicron и „ лабораторните проучвания демонстрират, че разновидността Omicron BA.1 може да бъде по-малко сензитивен към tixagevimab и cilgavimab, в сравнение с разновидността Omicron BA.2 “, се споделя в уеб страницата на EMA.
Препоръката на EMA ще бъде изпратена на Европейската комисия за дефинитивно утвърждение преди разпространяването на медикамента в 27-те страни членки на Европейски Съюз. Evushold към този момент получи незабавното позволение на от FDA в Съединени американски щати през декември, напомня france24.com.  Прилага се мускулно. 
Мене Пангалос, изпълнителен вицепрезидент на BioPharmaceuticals R&D, AstraZeneca, представен от уеб страницата на AstraZeneka, съобщи: „ Одобрението на Европейски Съюз съставлява значим стадий в напъните ни да помогнем за попречване на COVID-19 и ние ще продължим да работим с държавните управления в цяла Европа, с цел да създадем Evusheld наличен допустимо най-бързо. Evushold има капацитета да обезпечи дълготрайна отбрана против COVID-19 за необятна популация от хора, в това число тези, които не са съответно предпазени от ваксина против COVID-19, както и тези с нараснал риск от излагане. "
Ето и мнението на доктор Кристоф Д. Спинър, лекар-консултант по инфекциозни и пандемични заболявания в Университетската болница Rechts der Isar: „ Увеличаването на случаите на COVID-19, движещи се от мощно трансмисивен подвариант BA.2 и рухването на няколко от антипандемичните ограничения в доста страни издигат значима задача пред публично опазване на здравето - да се защитят от зараза със SARS-CoV-2 уязвимите популации (имунокомпрометираните и неваксинираните).
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР