Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) съобщи, че е достигнала до

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) съобщи, че е достигнала до
Коментари Харесай

Европейската агенция по лекарствата: Ваксината на АстраЗенека е сигурна

Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ) заяви, че е достигнала до ясно научно умозаключение за имунизацията на " АстраЗенека " против COVID-19 - че е сигурна и ефикасна. ЕАЛ посочи, че инспекцията по случаите на тромбози, получени след слагането на тази ваксина, продължава.

Директорът на ЕАЛ Емер Кук разясни, че тежките случаи не са непредвидени, когато милиони биват имунизирани. Ваксината не е причина за увеличената заплаха от тромбози - случаите са малцина и редки, само че доста тежки, добави тя, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кук разясни, че оценката е съгласно наличните до момента доказателства. Не можем да установим ясна връзка сред имунизацията и тромбозите, добави тя. По нейните думи следва отсега нататък в листовките на имунизацията да се прецизира, че образуването на кръвни съсиреци е измежду вероятните въздействия от препарата.

Ще правим в допълнение следствие на случаите на тромбоза. Досега в Европейски Съюз с тази ваксина са ваксинирани 7 млн. души, както и 11 млн. във Англия, добави Кук. Отговорът на някои въпроси остава нерешителен. Засега няма задоволително данни за определяне дали имунизацията е причина за предизвикателство на тромбоцинтопения и мозъчни тромбози, добави ръководителят на провяраващата комисия към ЕАЛ Сабине Щраус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР