Европейска партия Волт и лидерът й Настимир Ананиев успяха да

...
Европейска партия Волт и лидерът й Настимир Ананиев успяха да
Коментари Харесай

Партия Волт: Надигнете се срещу заговора на ГЕРБ и ДПС, готвят бъдеща коалиция

Европейска партия Волт и водачът й Настимир Ананиев съумяха да обединят демократичните партии в битката им против убийството на преференциалния избор от Правната комисия в Народното събрание.

Веднага след гласуването, което се организира късно вечерта, Ананиев прикани посредством обществените мрежи за митинг против готвените промени. Лидерът на Волт България моли всички демократично мислещи хора да се съберат пред постройката на Народното събрание, с цел да изразят своето противоречие със протичащото се.

„ В среднощ ГЕРБ поддържа предлагането на Движение за права и свободи за мумифициране на преференцията. Прагът се подвига и става еднакъв на изборната квота, което го прави неосъществим. За евроизборите би трябвало да съберете 130 000 гласа, което е нереално. Ще се приказва, че има преференция, само че откакто е неработеща, се лишават хората от глас “, съобщи Настимир Ананиев пред медиите.

Представители на Европейска партия Волт раздадоха разяснителни брошури на депутатите, посредством които им изясняват по какъв начин на процедура ще убият преференциите.

В тях е записано, че предлагането на Йордан Цонев и Хамид Хамид от Движение за права и свободи лишава жителите от опцията да разместят изборните листи, тъй като претендентите би трябвало да съберат 130 000 преференции за евроизборите, 17 000 за парламентарните избори и към 6 000 за локалните избори (в София).

Към митинга, проведен от Европейска партия Волт, се причислиха водачите и на други демократични обединения. Сред тях бяха Христо Иванов от „ Да, България “, Атанас Атанасов от ДСБ, Димитър Делчев от „ Движение България на жителите “ и други знакови фигури като Трайчо Трайков. 

Волт първи реагираха, които преди няколко седмици от партията оповестиха, че се готви бойкот против преференциите.

Гласуването против мажоритарния избор образно сподели, че ГЕРБ и Движение за права и свободи работят в цялостен синхрон, a това най-вероятно е въведения към бъдеща коалиция, считат от политическата мощ.

„ Ще забележим дали в деня на влюбените тази безконечна, нерушима обич от ГЕРБ и Движение за права и свободи ще бъде подкрепена в Народното събрание “, добави Настимир Ананиев.

От Европейска партия Волт са безапелационни, че посредством офанзивата против мажоритарния избор се цели обезпечаване на безпроблемната класификация на партийните централи в листите. По този метод се дискредитира волята на българските жители в изборната система и на демокрацията като цяло.

Протестът пред постройката на Народното събрание през днешния ден ще стартира от 18.00 ч.

Призоваваме всички, които желаят да защитят европейските и демократични идеали, да се причислят към митинга, декларират от партия Волт.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР