Европейската заповед за арест, издадена от прокуратурата без санкция на

...
Европейската заповед за арест, издадена от прокуратурата без санкция на
Коментари Харесай

Васил Божков: Издадената ми европейска заповед за арест е невалидна, идвам

Европейската заповед за арест, издадена от прокуратурата без глоба на съда, е невалидна. Това реши Съдът на Европейски Съюз в Люксембург.
Още през вчерашния ден Уестминстърският съд (Westminster Мagistrates’ Court) в Лондон е прекратил всички каузи от България, формирани от Иван Гешев и неговите прародители по европейски заповеди за арест. Определени са като “негодни ”, в обществената мрежа Facebook.
 Собственици на парцели в свързвания с Васил Божков жилищен комплекс в София излязоха на митинг Собственици на парцели в свързвания с Васил Божков жилищен комплекс в София излязоха на митинг
Собственици на парцели в комплексът от затворен вид " Нове Хоумс ", чието строителство беше спряно, излязоха на митинг в столицата. Припо...
" Това решение важи и за онази европейска заповед за арест, за която се твърди, че е издадена и на мен и връчена на назначен от Каскета длъжностен бранител. Дори и да има такава заповед, тя към този момент е негодна. Като Иван Гешев ", написа още Божков, споделяйки фотография с многозначителното " Идвам " и колаж на череп (като алюзия към прякора му - бел.ред).
Решение по дело № С-648/20 на Съда на Европейски Съюз прави невалидни европейските заповеди на Цветан Василев, Васил Божков и доста други лица, търсени от прокуратурата.
Решението е доста значимо и е произнесено по отношение на издадена от Районния прокурор на Свищов Европейска заповед за арест на стадий досъдебно произвеждане против лице, което е било упрекнато в кражба, разгласи за първи път Люба Кулезич в предаването „ Честно казано “ по Евроком.
Кулезич посочи: „ С това решение, което има заповеднически и тълкувателен темперамент за съдилищата, съдът на Европейски Съюз се произнася, че на стадий на авансово произвеждане без изговаряне на съда, т.е. без начален надзор от съда върху задържането на разположение по отношение на валидността на задържането по националното право, българската прокуратура няма право да издава Европейска заповед за арест.
 Засега: Божков губи над 320 млн. лева, само че съгласно съда Горанов не ги е търсил интензивно 5 години Засега: Божков губи над 320 млн. лева, само че съгласно съда Горанов не ги е търсил интензивно 5 години
Свързаната с Васил Божков компания за спортни залагания " Еврофутбол " загуби дело против Националната организация по приходите (НАП), по коет...
Това решение нанася апокалиптичен удар върху дейностите на българската прокуратура по принцип и в частност. Така е бил нарушен правилото за двустепенен надзор и проверка-преценка от съд при издаване на Европейска заповед за задържане.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР