Европарламентът прие доклада, според който в Унгария са нарушени независимостта

...
Европарламентът прие доклада, според който в Унгария са нарушени независимостта
Коментари Харесай

Европарламентът гласува `за` лишаване на Унгария от глас в ЕС

Европарламентът одобри отчета, съгласно който в Унгария са нарушени независимостта на правосъдната система, медийните свободи, свободата на сдружаване и правата на евреите, ромите и мигрантите.

Това може да докара до активиране на член 7 от Договора на Европейски Съюз, което значи Будапеща да загуби правото си на глас в Съюза. Крайното решение обаче ще се вземе Съветът на Европейски Съюз.

Докладът, направен от холандския евродепутат от " Зелените " Юдит Сарджентини, беше признат с 448 гласа " за ", 197 " срещу " и 48 " въздържал се ".

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи във вторник в Страсбург, че няма да се огъне пред " изнудването от Европейски Съюз ". Според него процедурата по отнемане на Будапеща от глас в съюза е отмъщение поради отхвърли му да приюти бежанци от Африка и Близкия Изток.

" Унгария ще продължи да пази границите си, да стопира незаконните емигранти и да пази правата си - даже против вас, в случай че е належащо ", безапелационен бе Орбан по време на съвещанието на Европарламента.

Първият зам.-председател на Еврокомисията Франс Тимерманс предизвести във вторник, че Комисията споделя изразените в отчета опасения най-много във връзка с главните права, корупцията, отношението към ромите и независимостта на правосъдната система.

" Европейска комисия не би се поколебала да предприеме последващи стъпки при нужда. Ще бъдем безмилостни ", съобщи той. 

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР