Европарламентът предлага резолюция за издирване и наказване на шофьори, хванати

...
Европарламентът предлага резолюция за издирване и наказване на шофьори, хванати
Коментари Харесай

Предлагат нови санкции при нарушения на пътя

Европарламентът предлага резолюция за търсене и наказване на водачи, хванати в нарушаване в чужбина.
 
В момента да вземем за пример, в случай че български водач наруши разпоредбите за придвижване в Гърция и му лишават книжката, тя ще бъде върната по длъжностен път на българските управляващи, откакто изтече срокът по локалното законодателство, изясни Красимир Георгиев, ръководител на Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България пред Нова телевизия.

В България, в случай че на непознат жител му лишават книжката, окомплектоват цялата кореспонденция и свидетелството и ги изпращат в неговата страна, изясни юрист Елица Буенова.

Според нея обаче, откакто се стига до предложенията на Екологичен потенциал, очевидно някъде нещо не работи. Тя изясни още, че има доста правила, които не са еднообразно регламентирани във всички страни.

Предлагат промени в санкциите за пияни водачи

„ Аз и доста хора, които работим в тази област, настояваме първо да ъпдейтнат Виенската спогодба, т.е. да издадат нов правилник, който да уеднакви разпоредбите за придвижване по пътищата. Ако Ви сте лидер и минавате директно през пет страни, действително видяно надали знаете разпоредбите за придвижване, а оттова нататък за глобите въобще няма смисъл да приказва ”, счита юрист Буенова.
 
 istock istock
„ Нарушенията за всяка една страна могат да бъдат разнообразни, няма какво да ги лимитира, както сподели госпожа Буенова, има си закон и по този начин нататък. Но има единни правила, които са универсални, които са уеднаквени и те важат на територията, на всички страни, които са членки на Виенската спогодба и са подписали тази спогодба. Затова може да си променяме Закона за придвижване по пътищата колкото си желаеме. Можем да го поправяме над 100 пъти, както към този момент е поправен, само че не в частта - разпоредбите. Правилата не могат да се пипат ”, счита Красимир Георгиев.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР