Европа трябва да е готова за новите социални предизвикателства, които

...
Европа трябва да е готова за новите социални предизвикателства, които
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Европа трябва да е готова за новите социални предизвикателства, наложени от бума на технологиите

Европа би трябвало да е подготвена за новите обществени провокации, които ще бъдат наложени от взрива на технологиите. Това разгласи вицепремиерът Томислав Дончев пред участниците в интернационална конференция в София. На нея се разисква новата финансова рамка на Европейския съюз след 2020 година.

По думите на Томислав Дончев, в случай че през днешния ден не се обърне внимание на цифровите малцинства, след няколко години ще има цифрови маргинали.

Пропастта сред хората, които знаят и които не знаят, тук нямаме доближаване, тук имаме една увеличаваща се бездна.

В опит да предизвика специалистите да мислят за бъдещи провокации, вицепремиерът предвижда, че поради взрива на технологиите и нововъведенията в опазването на здравето единствено след години ще има малцинство от хора с обезпечено качествено лекуване, което в този момент излиза от лабораториите, а всички останали ще бъдат лишени от нововъведенията. Във видеобръщението си еврокомисарят по заетостта, обществените въпроси и умения Мариян Тисен акцентира, че в новата финансова рамка на Европейски Съюз след 2020 година би трябвало да се подсигурява кохезия и доближаване на бедните с богатите.

Заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова съобщи за " Хоризонт ", че всеки трети българин досега е получил поддръжка от Европейския обществен фонд, по тази причина за България е значимо да се резервира размерът на средствата във фонда и в идната финансова рамка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР