Европа ще трябва да поеме по-голяма тежест в подкрепа на

...
Европа ще трябва да поеме по-голяма тежест в подкрепа на
Коментари Харесай

Ева Майдел: Европа ще трябва да поеме по-голям ангажимент в подкрепа на Украйна

Европа ще би трябвало да поеме по-голяма тежест в поддръжка на Украйна – военна и политическа.Това сподели пред БНР Ева Майдел, евродепутат от ЕНП.

" Като европейци губим нашата сигурност ", означи Майдел.

Тя уточни, че " липсва опцията да изградим нашия проект – на Европа и на НАТО, по какъв метод планираме да подкрепим Украйна оттук насетне ".

По отношение на проекта на украинския президент Володимир Зеленски за завършек на войната Майдел разяснява, че някои от значимите детайли са дали ще се разреши на Украйна да употребява далекобойни западни оръжия против цели на съветска територия, както и по какъв начин да бъде принудена Русия да седне на масата на договарянията, без да слага неприемливи условия.

Има потребност от задълбочаване на връзките със Съединени американски щати, изключително в области като високите технологии и защитата, съобщи Ева Майдел, която е заместник-председател на 64-членната делегация на Екологичен потенциал за връзките със Съединени американски щати.

" Трябва да имаме мощни връзки да преговаряме по какъв начин да привличаме технологии и нововъведения, по какъв начин да привличаме финансови капитали ", акцентира тя. По думите ѝ Европа няма различен сходен сътрудник в тази активност, който от една страна е софтуерен водач, от друга - споделя сходни полезности.

Политическото единение на Запада се ускори, установи Майдел.

Запитана за войната в Близкия изток, тя акцентира, че " занапред ще влизаме в този спор като пострадали, и то от миграцията ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР