Европа се събужда пред предизвикателството на китайските автомобилни производители с

...
Европа се събужда пред предизвикателството на китайските автомобилни производители с
Коментари Харесай

Заплахата от Китай стресна Европа?

Европа се разсънва пред предизвикването на китайските автомобилни производители с въпроса дали това е почтена конкуренция? Налице е възходящо осъзнаване, че китайската автомобилна промишленост ще заеме огромна част от възходящия световен пазар на електрически транспортни средства. Сега сме при започване на стадия на осъществяване на това, което е във фаза на образуване от доста години, като индустриалната тактика на Пекин за бранша също се занимава с веригите за доставки и батериите.

Данните за продажбите на едро, които се проучват, включват износа и демонстрират, че той съставлява към 15% от продажбите на едро на пътнически транспортни средства в Китай през юли, до момента в който растежът на вътрешните продажби е муден. Износът на коли доближи 320 000 единици през юли, като се усили с 38% на годишна база и в този момент съставлява 12% от общото произвеждане на коли в Китай.

Общият експорт на коли в Китай от началото на годината доближи 2,07 милиона единици, което е нарастване от 81% на годишна база. Chery, SAIC, Tesla, Geely и Great Wall са водещите експортьори на коли, а по-голямата част от износа на коли от Китай е ориентиран към пазарите на Русия, Европейски Съюз, Близкия изток и Югоизточна Азия.

BYD е добър образец за компания в челните редици на износа. Тя води началото си от батериите и също по този начин е обърнала доста внимание на доставката на сериозни съставни елементи, нужни за производството на електрически автомобили. На неотдавнашното ревю IAA в Мюнхен най-големият производител на електрически коли в Китай дебютира своята гама електрически коли, включваща пет електрическия автомобил.

Други китайски OEM производители също гледат към европейския пазар за предстоящ напредък, защото навлизането на електрическите автомобили се ускорява и те се стремят да вземат част от новия бизнес с нов артикул, който е на конкурентна цена. Все отново има проблем - терминът „ конкурентни цени “. Как китайските OEM производители съумяха да доближат до доста ниски ценови равнища при тези световни доставки?

Дали всичко се свежда до дейно ръководство на бизнеса и огромни икономии в най-големия пазар в света, който е мощно държавно подтикван за по този начин наречените транспортни средства с нова сила (NEVs – plug-in хибриди и BEVs). Освен това, какви други дотации (явни или „ скрити “) са получавали производителите на автентично съоръжение или свързани компании от страната или по-мътните води на общинските управляващи и безчет свързани държавни предприятия или банки в течение на доста години?

Накратко, това дали в действителност е почтена конкуренция по отношение на другите на европейския пазар, тормозила към този момент съществено европейските OEM производители? Докато законодателите работят за резултати и политики с нулеви въглеродни излъчвания от които електрическите автомобили неизбежно ще бъдат жизненоважна част, те не би трябвало да си вкарват „ автоголове “.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели думи за „ урок по история “ на европейските депутати в Страсбург тази седмица: „ Твърде постоянно нашите компании са изключени от външните пазари или са жертви на грабителски практики. Те постоянно са подбивани от съперници, които се възползват от големи държавни дотации. Не сме не запомнили по какъв начин нелоялните търговски практики на Китай засегнаха нашата слънчева промишленост. Много млади предприятия бяха изтласкани от мощно субсидирани китайски съперници. Пионерските компании трябваше да подадат молби за банкрут. Обещаващите гении отидоха да търсят шанс в чужбина. ”

И тя бързо мина към колите - „ Вземете бранша на електрическите транспортни средства. Това е промишленост от решаващо значение за чистата стопанска система, с голям капацитет за Европа. Но международните пазари в този момент са наводнени с по-евтини китайски електрически коли. А цената им се поддържа изкуствено ниска с големи държавни дотации. Това изкривява нашия пазар. Така че мога да разглася през днешния ден, че Комисията стартира антисубсидийно следствие на електрически транспортни средства, идващи от Китай. Европа е отворена за конкуренция. Не за съревнование към дъното. ”

Силни думи в продължение на дебата за бъдещето. Твърдото прекъсване на продажбите на коли с мотори с вътрешно горене (ICE) е наложено политически нападателно от 2030 година Транспортът е жизненоважна част от енергийния преход за постигане до нулеви въглеродни излъчвания, към който законодателите наподобява са се заели.

Европейските консуматори и други по света ще желаят по-евтини електрически транспортни средства. Китайските производители на автентично съоръжение могат да обезпечат доста от тях и в този момент те оферират много положителни коли във връзка с качеството. Старите отзиви на елементарно отменяне на евтините китайски коли и лъжливи копия, които не дават отговор на интернационалните стандарти за сигурност, към този момент не са използвани.

Но по какъв начин ще наподобява целият пазар на транспортни средства в бъдеще и къде ще се създават транспортните средства и главните съставни елементи? Да, това е част от това, което се назовава „ индустриална тактика “ и Пекин стартира автомобилната си тактика, когато разреши на задграничните производители, като се стартира с Volkswagen и Chrysler, да влязат в кривата на „ образование “ кръстена JV/общо предприятие/ още през 80-те години.

Стратегията е тъкмо там, където в дълготраен проект китайците са отличници с разнообразни средства почтени или не. Въпросът е дали е почтено във връзка с Европа обаче? Ако отговорът на Европейската комисия на този въпрос като цяло е „ не “, пригответе се за диалози от цени за импорт, ответни ограничения и евентуална ескалация до по-широка комерсиална война. Никой не желае това, само че залозите са доста високи, когато става въпрос за бранш, който е толкоз стопански важен и претърпява невероятна смяна.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР