Европа регистрира най-много случаи на заразени с коронавирус за седмица

...
Европа регистрира най-много случаи на заразени с коронавирус за седмица
Коментари Харесай

СЗО алармира: Европа с най-много случаи от началото на пандемията

Европа записва най-вече случаи на инфектирани с ковид за седмица от началото на пандемията, предизвестяват от Световната здравна организация (СЗО). От организацията също предизвестиха, че без ефикасни контрамерки до няколко месеца смъртните случаи могат да набъбнат четири или пет пъти по отношение на пика през април, написа " Гардиън ".
 СЗО: Младите и здрави хора ще получат ваксина 2022 година
СЗО: Младите и здрави хора ще получат ваксина 2022 година

Сваминатан предизвести да не се радват доста, че смъртността от ковид е намаляла

Директорът на Европейското районно бюро на Световната здравна организация Ханс Клюге съобщи, че вирусът бързо се популяризира на континента , като се оповестява за експоненциално нарастване на инфектираните.

" Развиващата се епидемиологична обстановка в Европа буди огромна паника: ежедневните случаи се усилват, приетите в болница се усилват и Covid в този момент е петата водеща причина за смъртност " в района, акцентира Клюге и разясни, че умират по повече от 1000 души дневно.

Той означи, че доказаните случаи в 53-те членки на СЗО в Европа са се усили от 6 милиона до повече от 7 милиона единствено за 10 дни, като има върхове на 9 и 10 октомври, когато за първи път за ден имаше над 120 000 инфектирани.

По думите му обаче това е причина за оптимизъм, тъй като обстановката не е същата като при първата вълна на пандемията.
 СЗО: Преследването на стаден имунитет е неетично
СЗО: Преследването на стаден имунитет е неетично

Tакъв метод е " научно и етично спорен ".

Ние отчитаме два до три пъти повече случаи дневно спрямо април, само че пет пъти по-малка смъртност, означи още той.

Пандемията през днешния ден не е пандемията от през вчерашния ден - освен във връзка с динамичността на разпространяване, само че и по метода, по който сме готови, продължи Клюге.

Увеличеното тестване е една от аргументите за покачващия се брой на инфектираните, до момента в който по-голямото разпространяване измежду по-младите, по-малко измежду уязвимите хора и усъвършенстваните благоприятни условия за банкет и лекуване в лечебните заведения са помогнали за по-ниска смъртност.
 СЗО: Рекордни инфектирани в Европа
СЗО: Рекордни инфектирани в Европа

Това е нарастване с близо 12 000

Ханс Клюге обаче предизвести, че има " реален капацитет " епидемията да се утежни фрапантно, в случай че вирусът доближи до по-възрастните и по-уязвими групи " в резултат на по-интензивни обществени контакти сред поколеният а ".

Модели демонстрират, че в случай че държавните управления разхлабят рестриктивните мерки за нескончаем интервал, смъртните случаи могат да са пет пъти повече от предходния връх до януари идната година , уточни Клюге. Но те също демонстрират, че елементарни ограничения могат фрапантно да понижат случаите.

Постоянното носене на маски, 95%, а не както е 60% през днешния ден, дружно със прецизен надзор на обществените събирания в публични и частни пространства могат да спасят живота на 281 000 души до 1 февруари, сподели още Ханс Клюге.

Ограниченията в няколко европейски страни, в това число Холандия, Испания, Франция и Чехия, са " положителни, тъй като са безусловно нужни " , счита той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР