Европа прие безпрецедентно количество мигранти от Украйна, предполагам, че ще

...
Европа прие безпрецедентно количество мигранти от Украйна, предполагам, че ще
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Войната вече не е срещу Украйна, а срещу Запада

„ Европа одобри невиждано количество мигранти от Украйна, допускам, че ще одобри и руснаците, които не желаят да бъдат изпратени на фронта. Притеснителна е промяната на реториката в Русия – тя към този момент не е против Украйна, към този момент е против Запада “, съобщи някогашният външен министър Ивайло Калфин във връзка мобилизацията в Русия и навлизането на войната в нова фаза.
Според Калфин глобите към този момент се изчерпват.

„ Санкциите по принцип нямат неотложен резултат и в никакъв случай не са имали. Въпросът е, че те се постановат по политически аргументи и нормално най-бързият резултат е психологическият “, сподели още той пред Българска национална телевизия.

„ Европейски Съюз не е основан като отбранителна организация. Не знам до каква степен ще стигне Путин с предизвестията. Очевидно лесната война, която очакваше той, не се случи и в този момент той упреква Запада, че е оказал помощ на Украйна. Руският президент няма доста избор, а човек без избор не употребява доста логичност “, разяснява Калфин.

Бившият външен министър счита, че дейностите на Русия са обединили страните в Европа.

„ Страните, които имаха вяра за другарски връзки с Русия, схванаха, че това няма по какъв начин да стане “, съобщи Ивайло Калфин.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР