Европа повтаря грешките на Китай от началото на пандемията с

...
Европа повтаря грешките на Китай от началото на пандемията с
Коментари Харесай

Китайски лекари критикуват Европа, че не защитава добре медиците си

Европа повтаря грешките на Китай от началото на пандемията с COVID-19 - не пази задоволително медиците си, работещи директно със заболелите, и те са изложени на огромен риск. Това съобщи за " Блумбърг " Ву Донг, професор от Обединения медицински лицей на Пекин, съгласно който обстановката прилича на първите дни и седмици в Ухан.

Агенцията е разговаряла с лекари от столицата на провинция Хубей, които предизвестяват, че при тях най-малко има опрощение - информацията за ковид тогава е била доста малко и средствата за отбрана не са достигали. Поради това са се заразили хиляди техни сътрудници и най-малко 46 от тях са умряли.

Ду Бин, шеф на интензивното поделение в медицинския лицей в китайската столица, припомня, че в Ухан най-вече са потърпевши офталмолозите и експертите уши-нос-гъло.

Разликата с болните от SARS при започване на века е, че в този момент инфектираните съвсем не проявявят признаци или нямат никакви. Затова и са толкоз значими ранните и всеобщи проби, споделя Ду Бин. " Изобщо не си представям по какъв начин ще откриете подозрителните случаи и по какъв начин ще изолирате тези, с които са контактували, в случай че не вършиме непрекъснати проби. "

Китайските лекари припомнят да се внимава и когато наподобява, че огнище на COVID-19 наподобява сложено под надзор, защото в никакъв случай не трябва да се изключва появяването на нови инфектирани.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР