Европа остава в плен на жегите. Рекордни температури бяха отчетени

...
Европа остава в плен на жегите. Рекордни температури бяха отчетени
Коментари Харесай

Европа остава в плен на жегите

Европа остава в плен на жегите. Рекордни температури бяха регистрирани на редица места, а управляващите се борят и с горски пожари.

В Португалия температурите приближиха 46 градуса по Целзий. В над половината региони на страната е разгласен червен код за рискови горещини. Жегата провокира и огромен горски пожар в южната област Алгарве. Над 700 души се борят с огъня, който изпепели стотици хектари и провокира евакуацията на две села.
Африканска горещина изпече Западна Европа, чакат се върхове (ОБЗОР) Най-горещо е в Испания и Португалия
Опасно горещо е и в прилежаща Испания, където на юг термометърът приближи 44-градусовото разделяне.

Снимка: EPA

На места в Холандия асфалтът се разтопи, а в Австрия на полицейските кучета бяха поставени специфични защитни обувки.

Зад Океана горските пожари в Калифорния не стихват и към този момент взеха седма жертва. Само за денонощие огънят се разрасна с 25 на 100 и нови селища получиха заповед за евакуация. Губернаторът на щата Джери Браун изиска от президента Доналд Тръмп федерална помощ за преодоляване на бедствието.
Губернаторът на Калифорния изиска помощ от Тръмп за битка с пожарите "Трагедиите сближават хората ", сподели Джери Браун
Канадската провинция Онтарио пък стана жертва на опустошително торнадо. Най-малко един човек е умрял от стихията, която отнесе унищожи постройки и прекатурна каравани и коли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР