Европа няма да се остави да бъде сплашвана от никого

...
Европа няма да се остави да бъде сплашвана от никого
Коментари Харесай

Еврокомисарят Схинас: Европа няма да се остави да бъде сплашвана с мигранти

Европа няма да се остави да бъде сплашвана от никого по миграционната тематика. Това съобщи заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас във връзка притока на мигранти от Мароко към испанския анклав Сеута, съобщи Българска телеграфна агенция.

Визирайки ясно Мароко, Схинас съобщи в изявление за испанското държавно радио, че Европа няма да бъде жертва на сходни тактики. " Сеута е Европа. Тази граница е една европейска граница и това, което става там, не е проблем на Мадрид, това е проблем на всички нас, на европейците ", сподели Схинас на испански език.

" Никой не може да сплашва или да шантажира Европейски Съюз ", добави той и напомни, че през последните 15 месеца е имало няколко опита да се употребява миграционния въпрос за реализиране на избрани цели. " Това не можем да го толерираме ", добави Схинас, споменавайки в тази връзка по-специално Турция.

Според последните данни на испанското държавно управление близо 8000 мигранти са влезнали нелегално в Сеута от понеделник насам. Около 4000 бяха върнати в Мароко.

Днес мигранти не престават да идват в анклава. Няколко десетки военни от силите за битка с размириците са ситуирани на плажовете на Сеута, а транспортен съд на гражданската армия патрулира, с цел да разубеди мигрантите, които биха се пробвали да дойдат по море.

Вчера вечерта Мадрид разгласи изпращане на подкрепление от 50 служители на реда в допълнение на към този момент пратените 200 в Сеута. Още 150 са в подготвеност също да се намесят.

Вчера испанският министър председател Педро Санчес, който посети Сеута, даде обещание възобновяване на реда там и дефинира този невъобразим миграционен приток като сериозна рецесия за Испания, а също и за Европа.
Същевременно през днешния ден стана ясно, че Мароко е извикало посланичката си в Испания Карима Бениайш за съвещания, съобщи ДПА. Повече детайлности не се показват.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР