Европа може да достигне колективен имунитет до средата юли, заяви

...
Европа може да достигне колективен имунитет до средата юли, заяви
Коментари Харесай

Пандемията в развитие: Европа може да достигне колективен имунитет до средата юли

Европа може да доближи групов имунитет доникъде юли, съобщи през вчерашния ден еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон, като посочи предстоящото увеличение на доставките на ваксини против Covid-19, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Да вземем една алегорична дата: на 14 юли (националния празник на Франция - бел.ред.) ние ще имаме опцията да достигнем имунитет на целия континент “, сподели еврокомисарят по френската телевизия Те Еф 1.

„ Това е последната права, тъй като знаем, че с цел да победим тази пандемия, има единствено едно решение: да се имунизираме. Ваксините идват “, увери той.

По думите на Бретон сред март и юни ще бъдат доставени сред 300 и 350 милиона дози ваксини. Той посочи, че 60 милиона дози се чакат през март, 100 милиона през април и 120 милиона през май и че в Европа 55 завода към този момент създават ваксини, отбелязва Българска телеграфна агенция

Германските управляващи готвят ново стягане на ограничаващите ограничения , с цел да овладеят третата вълна на ковид а. Канцлерът Ангела Меркел и ръководителите на немските провинции ще обсъдят през днешния ден тактиката за битка с пандемията.

Срещата, планувана преди седмици, трябваше да бъде отдадена на ново намаляване на частичната обсада, само че дневният ред се промени напълно заради разпространяването на английския вид на вируса.

В прелиминарен документ за срещата, формиран от няколко провинции, се желае всички ограничавания в страната, които трябваше да са в действие до края на март, да продължат да работят и през април.

Британската стратегия за всеобщо имунизиране е изправена пред двумесечно забавяне при положение, че Брюксел забрани износа на ваксини, само че няма да помогне значително на Европейски Съюз, демонстрира разбор, поръчан от вестник " Гардиън ". 

Доклад на компания, профилирана в разбор на данни, се споделя, че забавянето на програмата за всеобщо имунизиране ще наруши проектите на държавното управление да отвори стопанската система през лятото. Забраната за експорт на ваксини, която ще бъде разисквана от водачите на 27-те страни-членки на Европейски Съюз в четвъртък, съществено ще засегне напъните на здравните управляващи и може да принуди държавното управление да продължи рестриктивните мерки за хората. Според компанията обаче това няма да помогне изключително на стратегиите за имунизиране на самите европейски страни. По калкулации на компанията относително дребният брой дози, които ще бъдат арестувани в границите на блока, ще ускорят имунизирането на пълнолетните единствено с към една седмица. 

" Гардиън " показва, че страните-членки на Европейски Съюз са управлявали 10,4 дози ваксина на 100 души в събота в съпоставяне със 42,7 дози на 100 във Англия. Междувременно в събота бе регистриран нов връх за направени ваксини за един ден във Англия – близо 880 000. В

 случай на възбрана на износа от Европейски Съюз и закъснение на пратка от 5 милиона дози с " АстраЗенека " от Индия, набелязаният краен период за имунизиране на всички пълнолетни на Острова в края на юли може да се измести към края на август, демонстрира анализът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР