Европа и Съединените щати няма да участва във възстановяването на

...
Европа и Съединените щати няма да участва във възстановяването на
Коментари Харесай

Асад отказва САЩ и Европа да помагат за възстановяване на Сирия

Европа и Съединените щати няма да взе участие във възобновяване на Сирия , съобщи Башар Асад в изявление за НТВ, представен от " РИА Новости ".

Асад дефинира думите на някои политици, че Дамаск няма да получи помощ до момента в който настоящето държавно управление е на власт, " най-хубавите изказвания на Запада по време на цялата война в Сирия ".

Той не има намерение да ангажира Европа и Съединените щати в планове за възобновяване.

" Ние просто няма да им позволим да го направя. Те ще дойдат с парите ли? Те ще предложат заеми , дарения или грантове, все едно - на нас Западът не ни е необходим. Те са надалеч от понятието " почтеност ", те не дават, те просто взимат ", разяснява Асад.

Според сирийския водач страната ще разчита на личните си сили, а в сложни обстановки - на другар и. " Може би възобновяване на Сирия ще отнеме повече време, само че въпреки всичко няма причина за безпокойствие ", доплва той.

В същото време той отбелязва, че доста европейски компании се пробват да открият редица действия, само че се управляват само от желанието си за облага . Тази агресия се поддържа от държавните управления на страните от Европейски Съюз , само че до момента не е било афиширано, изяснява той.

" Когато става в ъпрос за възобновяване на страната след войната - това са към 400 милиарда - това е целият пазар, това е цялата стопанска система , това е инвестиция ", прибавя Асад.

През април, сирийското държавно управление афишира, че ще даде преференции на съветски компании, които да е вземат участие във възобновяване на инфраструктурата. Според специалисти, въстановяването на стопанската система в страната може да отнеме до 15 години .

 Асад: Преговорите със Съединени американски щати са загуба на време
Асад: Преговорите със Съединени американски щати са загуба на време

Той изрази подозрение, че " политиката на Съединени американски щати ще се промени в близко бъдеще "

Сирийската войска ще върне контрола си в северната част на страна със мощ , в случай че бунтовниците там откажат да се предадат, разяснява Асад в същото изявление, представен от " Ройтерс ".

Асад, който съобщи, че няма да одобри западни средства, с цел да възвърне страната си, отхвърля наличието на турски и американски сили към северния град Манбиж , ден откакто бойците на двете страни започнаха да патрулират региона.

" Избрахме два пътя: първият и най-важният е помиряването... Вторият е да нападаме терористите, в случай че те не се предадат и откажат мир ", разяснява Асад.

" Ние ще се борим с тях (б.р. бунтовници) и ще си върнем контрола със мощ. Това сигурно не е най-хубавият вид за нас , само че това е единственият метод да получим надзор над страната ", добавя той.

" Имаме задоволително сили да възстановим страната. Ако нямаме пари - ще вземем заем от наши другари , от сирийци, живеещи в чужбина ", изяснява Асад.

 Организация на обединените нации зове за мир в Сирия
Организация на обединените нации зове за мир в Сирия

Съединени американски щати удариха ислямисти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР