Европа и преди войната беше демоде. В момента сме подложени

...
Европа и преди войната беше демоде. В момента сме подложени
Коментари Харесай

Любомир Дацов: Европа и преди войната беше демоде, сега трябва да променим политиката


Европа и преди войната беше демоде. В момента сме подложени на натиска да променим политиката, разяснява в „ Тази заран “ Любомир Дацов, някогашен зам.-министър на финансите.

По думите му процесите на инфлацията в резултат на енергийната политика в Европа са били и преди войната.

„ Тоест инфлация поради глупавата европейска политика и политиката на регулация, които не водеха до на никое място, демонстрира доста от проблемите на Европа. Войната с Русия има обособен аспект. Надявам се да форсира някои процеси на преструктуриране, които по този начин или другояче трябваше да се случат “, на мнение е Дацов.

Според него и софтуерно сме доста по-назад като континент, пазарът ни на труда е застаряващ и не дава отговор на условията и развиването на света.

„ Европа ще има огромни проблеми. Текат процеси по обедняване на междинната класа. Те ще бъдат осезаеми и държавните управления ще бъдат подложени на напън през идващите месеци “, сподели още Любомир Дацов.

И съгласно някогашния дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова Европа се изправя пред незабавната нужда от цялостна промяна на досегашната си политика, в това число и в региона на енергетиката.

„ Тази съглашателска политика, която водеше Европа до момента с Русия, към този момент няма да е допустима. Ако би трябвало България да прави нещо, би трябвало да взе участие доста интензивно в незабавни дейности във връзка с катурване на енергийната политика. Само там е спасението ни, тъй като независимо можем да затънем още повече “, счита Поптодорова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР