Европа е много добра в научните изследвания, но не е

...
Европа е много добра в научните изследвания, но не е
Коментари Харесай

Мария Габриел: Европа е силна в науката, но не прави пари...

Европа е доста добра в научните проучвания, само че не е толкоз добра в правенето на пари от тях. Това сподели еврокомисарят по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел при откриването на конференцията DigitAll Bulgaria 2018, проведена от Siemens.

В идващия бюджет на Европейската комисия се плануват повече средства за научно-развойна активност. „ Други обаче комерсиализират нашите достижения “, обърна внимание Габриел. Затова, счита тя, би трябвало да се планува растеж и на финансите за използването на научните достижения.

Габриел разяснява и регулаторните старания на Европейски Съюз, които по думите ѝ се ползват „ там, където има добавена стойност “, само че въпреки всичко с мисъл за запазването на иновационния капацитет.

Европа изостава в вложенията във водещи браншове като изкуствения разсъдък (AI), за който ще се приказва интензивно в идните пет-десет години, написа economic.bg. Габриел се базира на статистика, съгласно която Европа е вложила в AI технологии едвам 3-4 милиарда $ за същия интервал, в който Азия е вложила сред 8 и 12 милиарда $, а Северна Америка над 20 милиарда $.

Въпреки това еврокомисарят уточни изрично, че, каквито и политики да се предизвикват, Европа би трябвало да продължи да слага в центъра не нещо друго, а индивида. Затова и едно от най-големите провокации пред Стария континент е по какъв начин да се покачат цифровите умения на популацията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР