Европа е един от по-малките континенти, но това, което й

...
Европа е един от по-малките континенти, но това, което й
Коментари Харесай

27-те най-красиви места в Европа

Европа е един от по-малките континенти, само че това, което й липсва по мярка, се компенсира от разнообразието: най-красивите места в Европа варират от първокласни плажове, поля от сини камбанки и варовикови скали до някои от най-красивите планински гледки на планетата.

Възможностите са видимо безкрайни, което трансформира планирането на пътуването в предизвикателство. Знаем, че не е елементарно да избираш сред гонене на водопади в Босна и Херцеговина, будуване пред среднощното слънце във Финландия и пешеходен туризъм из трагичните Доломити. Затова, с цел да ви помогнем да намалите броя на местата, събрахме единствено 27 от най-красивите места в Европа.

 

Азорските острови, Португалия

 



Този португалски архипелаг, ситуиран на към 900 благи от крайбрежията на Лисабон, може да въодушеви желанието за странствуване единствено с една фотография. Зелените долини, стръмните скали край океана, редиците от сини хортензии и множеството водопади трансформират Азорските острови в парадайс, който си заслужава да бъде опознат - просто се уверете, че сте го посетили, преди всички ваши познати да са ви изпреварили.

Кавказки планини, Грузия

 



След десетилетия, прекарани отвън полезрението и съзнанието на доста пасажери, частично заради лимитираната инфраструктура и периодическия спор със прилежаща Русия, тази някогашна руска република притегля туристи, изтощени от претъпканите планински пътеки в Алпите или лозята във Франция, където има единствено резервации. Най-добрият метод да се убедите в разнообразието на грузинския релеф са туристическите направления, които се вият през планинската верига Голям Кавказ, разделяща Европа от Азия.

 

Биариц, Франция

 



 

Плуване в тюркоазени води, отпиване на розе по залез слънце, поемане на аромати на лавандула: Южна Франция е олицетворение на френския искра и изисканост. Районът включва идилични места като Биариц - курортен град, чиито диви плажове са извънредно известни измежду сърфисти, кралски особи и звезди (може да го познаете и от кино лентата " Слънцето изгрява " на Хемингуей).

 

Водопади Кравица Босна и Херцеговина

 



 

Без подозрение сте чували за хърватския народен парк Крка, чиито водопади са толкоз известни, че страната лимитира броя на посетителите. За благополучие, в прилежаща Босна и Херцеговина също има доста красиви водопади: необятните водопади и изумрудените басейни на водопадите Кравица, заобиколени от зелени гори, са забележителност, почтена за поклонение. И за разлика от Хърватия, тук постоянно ще разполагате единствено с тях.

 

Las Salinas de Torrevieja, Испания

 



 

Розовите пясъчни плажове са задоволителна причина да се качите на самолета за Карибите - само че в Испания можете да плувате в розова вода. Това розово езеро, ситуирано във Валенсия, е част от прелестния народен парк Las Salinas de Torrevieja. През размножителния интервал в него живеят хиляди фламинго, само че множеството локални поданици избират да го възприемат като натурален спа център - с помощта на високото наличие на сол едно бързо корабоплаване е по едно и също време детоксикиращо и ексфолиращо. Планирайте да го посетите в ослепителен, безоблачен ден, когато водата е най-розова, което го прави едно от най-красивите места в Европа.

 

Скалите на Мохер, Ирландия

 



 

Малко места са образец за суровата, необуздана хубост на западното крайбрежие на Ирландия, както скалите Мохер - естествено знамение, чиято най-висока точка доближава 214 метра. И въпреки да ги познавате като Скалите на лудостта от кино лентата " Принцесата младоженка ", това знамение надали е небивалица - скалите се намират единствено на 90 минути път с кола южно от Голуей. За да стигнете до такава степен, можете да наемете кола или да хванете рейс от Doolin, който ще ви води непосредствено до скалите.

 

Доломитите, Италия

 



 

Доломитите са по-малко блестящ (но не по-малко красив) родственик на Алпите и се простират в североизточната част на Италия. Освен девствените писти за локалните скиори през зимата, планинската верига съставлява един от най-завладяващите алпийски направления в света. За едни от най-хубавите гледки се отправете към стилния, само че задремал курортен град Болцано, където зелените хълмове се съчетават прелестно с разпилените върхове зад тях.

 

Източни Карпати, Румъния

 



 

Румъния може да е най-известна със средновековните си крепости и готически църкви, само че страната има и едни от най-загадъчните пейзажи в Югоизточна Европа - изключително в Карпатите и към тях. Гъстите гори на планинската верига са красиви, където и да се намирате, само че някак си са още по-красиви, когато попаднете тук-там като Червеното езеро (Lacul Roșu), показано на фотографията.

 

Капри, Италия

 



 

Според репутацията си Капри е най-бляскавият остров в Италия - и най-драматичният. От емблематичните скали Faraglioni, ситуирани в лазурното Средиземно море, до аромата на многочислените цветя на острова - това е съвсем сетивно претоварване. Започнете пътуването си от колоритния площад Пиаца Умберто - идеалната насочна точка за деня на опознаването. Места като Синята гробница може да са препълнени с туристи, само че места като фара Пунта Карена и Чертоза ди Сан Джакомо оферират малко отдих от тълпата.В последния ще откриете добре непокътнати манастири, стенописи и градини, до момента в който изложбените зали и библиотеката модернизират някогашния манастир.

 

Giant`s Causeway, Северна Ирландия

 



 

Легендата споделя, че Гигантската пътека с хилядите шестоъгълни базалтови колони, издигащи се от морето, е излишък от същинска пътека, издигната от колоси. Науката твърди, че се е образувала вследствие на вулканично изригване преди към 50-60 милиона години, само че без значение дали вярвате на легендата или на обстоятелствата, няма подозрение, че това неземно място е най-невероятното в природата.

 

Киркюфел, Исландия

 



 

Тази ослепителна " Църковна планина " край град Грюндарфьордур е едно от най-фотографираните места в Исландия и има основателна причина - тя е измежду най-хубавите места за наблюдаване на Северното зарево в страната. Той предлага и спомагателен бонус за почитателите на " Игра на тронове ": забележителността служи като доста значимо място за снимане в сезон 7.

 

 

 

Лапландия, Финландия

 



 

Със суровите си бели пейзажи, честите прояви на Северното зарево и популацията на северни елени, която надвишава броя на хората, Финландска Лапландия наподобява като нещо от приказките. Предлагаме ви да се настаните в хотел Arctic TreeHouse, където ще ви посрещнат с гореща чаша глог (греяно вино) и ще можете да прекарате часове, гледайки през северните прозорци от пода до тавана. Посетете го през лятото, с цел да зърнете и среднощното слънце.

 

Las Médulas, Испания

 



 

Необичайният пейзаж на Лас Медулас, който се намира на към четири часа път от Мадрид в Северозападна Испания, може да се изясни с античните римляни, които през I в. от н. е. опустошават планините тук, до момента в който добиват злато. Миньорите построяват комплицирана система от акведукти и канали, с цел да прокарат течаща вода през региона, като по този метод оставят разпръснатите червеникави върхове, които виждате през днешния ден.

 

Лофотенски острови, Норвегия

 



 

Точно до северозападния бряг на Норвегия се намират Лофотенските острови - величествена и необуздана област, известна с плажовете си за сърфиране и наблюдението на Северното зарево. Архипелагът е формиран от доста острови, само че без значение от това, към кой от тях се отправите, ще откриете чисти сини води, които съперничат на Средиземно море, и скалисти планини, които припомнят за Исландия - директно до неповторими фиорди и плажове.

 

Micheldever Wood, Англия

 



 

Намира се на към 8 км от Уинчестър в Хемпшир и съставлява прелестна гора с букови дървета, горски птици и скитащи елени. През пролетта мястото става още по-вълшебно с помощта на сините камбанки, които покриват горския етаж.

 

Ватнайокутл, Исландия

 



 

Национален парк Ватнайокутл, където се намира един от най-големите ледници в света, е едно от обичаните ни места за проучване на ледени пещери. Но във Ватнайокутл, който покрива огромна част от източната част на Исландия, може да се види освен замръзнали ледени реки. В него се намират два от най-активните вулкани на острова, стада северни елени към връх Снефел и редица спиращи дъха водопади, измежду които Свартифос, Деттифос и Селфос.

 

Моравски полета, Чехия

 



 

Моравските полета наподобяват като картина с маслени бои, само че тези хълмове с пастелни цветове са напълно същински. Най-източният район на Чешката република постоянно е именуван Моравска Тоскана, заради невероятната си аналогия с едноименните хълмове в Италия. Още по-добре? Районът е елементарен за еднодневно пътешестване от Прага.

 

Метеора, Гърция

 


Сякаш към момента стоящите манастири от 15-и век не са задоволително впечатляващи, само че постройките на Метеора са известни с това, че са ситуирани на съвсем недостъпни пясъчникови върхове в Централна Гърция. Смелите пътешественици могат да посетят манастира " Света Троица " - един от шестте към момента съществуващи манастира - по 140-стъпално стълбище, издълбано в скалата.

 

Швейцарските Алпи, Швейцария

 



 

Швейцария е една от най-красивите страни в света - изключително в случай че я посетите през зимата, когато швейцарските Алпи се трансформират в първокласна площадка за каране на ски, а дебелата снежна завивка трансформира планинската верига в същинска страна на чудесата. Има и нещо, което ни кара да се спрем на ски пистата, когато забележим емблематичния връх Матерхорн.

 

Хилегом, Нидерландия

 



 

Потърсете в Гугъл " пролетни фотоси на цветя " и дисплеят ви ще бъде залят със фотоси на лалета - по-точно на лалета в Холандия. Цветовете цъфтят в целия район, макар че някои дестинации несъмнено са по-наситени с туристи от други. Предлагаме ви да се отправите към Хилегом в западната част на страната, който е по-спокойна опция на доста известните градини Keukenhof.

 

Златни рат, Хърватия

 



 

Сред всички плажове в Хърватия Златни рат на остров Брач се отличава с необикновената си форма, която се трансформира според от течението. Така нареченият " Златен нос " получава името си от формата и цвета си, само че е и известно място за уиндсърфинг, каране на джет и стендъп падълборд. Ако обаче желаете просто да седнете и да се полюбувате на необикновено тюркоазените води на Адриатическо море, няма да ви съдим.

 

 

 

Фарьорски острови, Дания

 



 

В северната част на Атлантическия океан, покрай Шотландия, се намират Фарьорските острови. В дословен превод " овчи остров ", планинският район се състои от общо 18 острова и е дом на 70 000 овце, които надвишават броя на локалните поданици. Но островът е и удивително хубав - с живописни планини, назъбени крайбрежия и зелени гори. Не пропускайте водопада Мулафосур, който наподобява като от приказка, с падаща вода върху скални отвеси и малко селце на назад във времето.

 

Халщат, Австрия

 



 

Величествените ледници, тучните ливади и стъклените води са единствено част от привлекателността на това антично село. Халщат, обект на международното културно завещание на ЮНЕСКО, е прочут и с античната си солна мина с най-старото дървено стълбище в Европа (по-точно на три хиляди години). През зимните месеци той е известна дестинация за каране на ски и сноуборд, с помощта на изобилните снеговалежи и дребното хора - локалното население наброява едвам 800 души.

 

Шампан-Арден, Франция

 



 

Както подсказва името му, Шампан-Арден е родното място на мехурчетата и един от най-красивите райони във Франция. Районът е затрупан с идилични долини и лозя, несъмнено, само че също по този начин и с антични крепости, шато и абатства. Не пропускайте да посетите столицата Троа, където се намират превъзходни църкви от Средновековието, и Реймс, където се намират подземни винарски мазета и шедьовърът Катедралата Нотр Дам.

 

Остров Скай, Шотландия

 



 

С приказните си езерца и безкрайните си хълмове, магическият остров Скай е сътворен от фантазии (независимо дали към този момент сте гледали " Outlander " ). Въпреки че природата тук е безконечна, островът има и изцяло съвременна кулинарна сцена - не можем да се сетим за по-красиво място, където да опитате кухня със звезди на Мишлен.

 

Езерото Блед, Словения

 



 

Има причина езерото Блед да е едно от най-популярните места в Словения. С изумрудените си води, островчето с църкви, гледката към Жулиенските Алпи и замъка на хълма, сходен на този на Дисни, няма да ви липсват съвършени гледки. Професионален съвет: Вземете обичания си на разходка с лодка в плетна - обичайната дървена лодка с гребла - до обилния остров в средата на езерото. (Според легендата визитата на църквата на острова и звънът на камбаната ще осъществен всичките ви фантазии. )

 

Rakotzbrücke (Мост Rakotz), Германия

 



 

Скрит в парка с рододендрони в Кромлау, мостът Rakotzbrücke от 19-ти век основава съвършен каменен кръг, когато се отразява във водата под него. Мостът Rakotzbrücke постоянно е именуван " Дяволският мост ", защото структурата наподобява толкоз невъзможна, че би трябвало да е издигната от дявола.

 

Снимки: Getty

 

Източник:

създател: СЛАВА
...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР