Европа да спре вноса на руския нефт и петролните рафинирани

...
Европа да спре вноса на руския нефт и петролните рафинирани
Коментари Харесай

Още санкции срещу Русия: ЕК предлага прекратяване на вноса на руски петрол до шест месеца


Европа да спре вноса на съветския петрол и петролните рафинирани артикули до края на годината. Мярката е част от шестия пакет европейски наказания против Москва поради съветската експанзия в Украйна.

Предложението беше направено тази заран от ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в Европарламента в Страсбург.

В листата на глобените влизат нови имена на висши съветски военни. Допълнително са наранени три съветски банки, като за първи път се загатва името на най-голямата в съветска банка – " Сбербанк ".

Европа ще е главен участник в реконструкцията и стабилизирането на Украйна, които ще отворят пътя й като част от Европейски Съюз, безапелационна беше Урсула фон дер Лайен.

Новите наказания по отношение на Русия в този момент би трябвало да бъдат утвърдени от страните-членки на Съюза.

" Днес слагаме началото на независимостта ни от съветския петрол. Нека го кажем: няма да е елементарно! Някои страни зависят доста от съветския петрол, само че би трябвало да го създадем. Предлагаме да спрем изцяло съветския петрол за Европа ", съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен пред Европейския парламент.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР