Европа да създаде ясна дефиниция за големите инфраструктурни проекти и

...
Европа да създаде ясна дефиниция за големите инфраструктурни проекти и
Коментари Харесай

Евродепутат иска в Брюксел ускорена процедура и особен статут на инфраструктурните проекти

Европа да сътвори ясна формулировка за огромните инфраструктурни планове и да ги открои от всички останали като вложения с изключително значение и приоритет. Това изиска българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков в Комисията по бюджетен надзор на Европарламента, осведомят от пресофиса на евродепутата.

В своя отчет за осъществяването на огромните инфраструктурни планове Новаков предлага те да бъдат изведени като обособена категория в разпоредбите, с цел да бъдат обсъждани с преимущество по ускорена процедура и да подлежат на необикновен контрол, тъй че осъществяването им да не зависи от вътрешнополитическите процеси в държавите-членки. Предложението е дефиницията за огромен план да се основава освен на цената на инвестицията, само че на първо място на нейната значителност за районите и хората.

" Европа обича да се хвали, че работи на точното място в точния миг, само че във връзка с огромните вложения в транспортна инфраструктура това не е напълно правилно ", разяснява Новаков.

Големите планове се бавят с години поради административна тежест и правила, които утежняват пагубно реализацията на вложенията, вместо да ги улесняват. Проблемът се отразява директно върху транспортната съгласуваност, а от там върху развиването на районите и живота на хората. Това ще се промени, в случай че Европа сътвори ясна формулировка за огромен план, учредена на цялост от критерии, да вземем за пример размер на инвестицията, значителност за районите и резултат. Само по този начин тези планове могат да бъдат изведени в обособена категория и да бъдат обсъждани предпочитано посредством " бърза писта ", счита българският евродепутат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР