Еврокомисията призна за корупция сред чиновниците ѝ“Катаргейт отприщва напрежение между

...
Еврокомисията призна за корупция сред чиновниците ѝ“Катаргейт отприщва напрежение между
Коментари Харесай

Антонио Пандзери се разприказва пред магистратите, клепа съучастници

Еврокомисията призна за корупция измежду служителите ѝ
“Катаргейт ” отприщва напрежение сред Доха и Абу Даби

Съдии от Бреша не пускат дъщерята на Пандзери в Белгия, щото там били неприятни пандизите

Огънят на корупционния скандал в Европарламента към този момент подхвана и Европейската комисия. Доказателството за това съгласно белгийския ежедневник “Льо Соар ” и италианския “Република ” е публикуваната в Брюксел декларация на ръководеното от Урсула Фон Дер Лайн “правителство ” на Европейския съюз. След като дефинира ситуацията в европейските институции за “много съществено ”, комисията показва в документа, че поддържа напълно интервенцията на белгийската прокуратура за разплитане на разпрострялата се върху институциите корупционна паяжина. Едновременно с това изпълнителният орган на Европейски Съюз акцентира в декларацията, че ще санкционира сурово всеки собствен функционер, за който бъдат показани доказателства за приемане на рушвети по какъвто и да било мотив. Днес медиите в Брюксел, Париж и Рим писаха, че съдия-следователят Мишел Клез бил взел на мушка корумпирани чиновници от “външното ведомство ” на заместник-председателя на Европейска комисия и посланик №1 на Европейски Съюз - испанеца Жозеп Борел.

В четвъртък сутринта стана пък известно, че задържаният в Брюксел някогашен италиански евродепутат и настоящ лобист Антонио Пандзери, за който се счита, че е в основата на разливащият се като маслено леке корупционен скандал “Катаргейт ”, бил почнал да сътрудничи на магистратите в белгийската столица. И както загатват в дописките си някои медии, той признавал всичко това, което не може да не признае, т.е. явните доказателства за прилаганите от него корупционни практики при лъскането в Европа на имиджа на Катар и Мароко. Но в случай че се има вяра на италианския ежедневник “Ил Фато Куотидиано ”, в разпитите му до момента Пандзери на първо място топял свои съучастници, върху които хвърлял цялата виновност за корупционната скица. И преди всичко евродепутата от италианската левица Франческо Коцолино, тъй като съгласно тартора на “Катаргейт ” той бил дал концепцията за въпросната скица, лобистът не бил пожалил и работилите за него европейски избраници от Белгия с италианско родословие Марк Табарела и Мария Арена. В същото време Пандзери бил оневинил правилния си приятел - интернационалния профсъюзен необут Лука Визентини, на който бил дал 50 хиляди евро, само че за “служебни разноски ”, а не като заплащане около начинания в отбрана на Катар и Мароко.

Влиятелните вестници в огромните столици на Западна Европа не пропуснаха също такановината, че Катар е съществено сърдит на злепоставянето на страната около развихрилия се в Брюксел корупционен скандал. Дори съгласно дипломатически източници Доха била сложила нещо като ултиматум на Европейския съюзда разкрие дали в действителност емирството е забъркано в далаверата с подкупите, с цел да накаже възможните съгрешили негови поданици. Или да оневини публично страната за вменяваната є от публицисти и политици дейна роля в “Катаргейт ” - абсурда, който съгласно държавното управление на емирството има за цел само да навреди на неговото интензивно съдействието с Европейски Съюз. И за който Доха предполагала, че е провокиран и раздухан не без дейното присъединяване на засегнатите от това съдействие Обединени арабски емирства и по-точно на ръководещите в столицата им Абу Даби. Като италианският вестник “Република ” даже уточни, че “Катаргейт ” бил довел до невиждано повишаване на напрежението сред двете държавици от Персийския залив.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР