Еврокомисията не даде големи надежди на България за въглищатаЕвропейската комисия

...
Еврокомисията не даде големи надежди на България за въглищатаЕвропейската комисия
Коментари Харесай

Вечерни новини: ЕК не дава надежди на България за въглищата; Европа се запасява с дизел

Еврокомисията не даде огромни очаквания на България за въглищата
Европейската комисия не е обнадеждена, че България ще успее да предоговори Плана си за възобновяване и резистентност, тъй че да не лимитира въглеродните излъчвания от въглищните си централи. Това стана ясно от първия коментар на представителя на институцията Веерле Нойц след решение на Народното събрание, което задължава служебния кабинет на президента Румен Радев да стартира стъпки по предоговаряне.
ГЕРБ желае да пренасочи още пари за слънчеви панели на покривите
Към програмата за подкрепяне на семействата за създаване на системи за затопляне на вода за битови потребности от слънчева сила или покривни слънчеви панели могат да бъдат ориентирани още средства. Това излиза наяве от коментар на депутата от ГЕРБ Жечо Станков, представен от Българска телеграфна агенция.
Инфлацията в България през 2022 година се приближи до 1998 година
Средногодишната инфлация в България за 12-те месеца на 2022 година е най-високата от 1998 година, когато цените към този момент бяха почнали да се успокояват след хиперинфлацията в страната. Поскъпването на живота в този момент надминава и 2008 година, която бе белязана от бурен растеж на строителството, на икономическия напредък и на заплатите.
„ Може да прави взаимни отстъпки “: Радев връчи третия мандат на Българска социалистическа партия
Политическата еластичност на Българска социалистическа партия е повода президентът Румен Радев да избере столетницата за връчване на третия и финален изследователски мандат за сформиране на постоянно държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание. Това се разбра от думите на президента, откакто публично връчи досието на водача на левицата Корнелия Нинова. Тя получи и букет червени рози по случай рождения си ден. 
Министерство на вътрешните работи желае да лишава повече точки при нарушавания на водачите
Министерството на вътрешните работи желае да лишава повече контролни точки на водачите, които са хванати да правят избрани нарушавания на пътя. Освен че се завишава броят на отнетите точки, ведомството е предложило и нови нарушавания, за които до този миг не са отнемани точки.
Европейска комисия чака взаимните покупки на газ да стартират преди лятото
Европейската комисия има за цел страните от Европейски Съюз да стартират взаимно да купуват газ „ много преди лятото ”, сподели заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович през днешния ден. Мярката е опит да се помогне на страните да презаредят хранилищата си и да избегнат рецесия в доставките през идната зима.
Европа натрупа дизел преди съветската възбрана
Европа ще забрани вноса на съветски петролни артикули на 5 февруари – ход, който към този момент предизвиква големи промени в международната търговия с дизелово гориво. Купувачите бързат да изпълнят запасите си с съветски дизел, като потоците този месец са напът да доближат едногодишен връх.
Защо Бил Гейтс има вяра и влага в растителното месо?
Съоснователят на Microsoft и човеколюбец Бил Гейтс е оптимист за бъдещето на месните други възможности на растителна основа. Според него те са част от решението на климатичните проблеми и път към понижаване на нездравословните излъчвания в атмосферата.
Неразумно работно време носи на Tesla нови главоболия в Германия
Tesla се сблъска с остри рецензии от немския синдикат IG Metall и някои политици, откакто служащи се оплакаха от безразсъдно работно време в завода на американския колос в Бранденбург. Някои от тях приканиха за следствие на автомобилния производител, написа Reuters.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинЕвропейска комисия Еврокомисия въглища Европа дизел ПоследниНай-четениНакратко 60 Вечерни вести: Европейска комисия не дава очаквания на България за въглищата; Европа се запасява с дизел Индустрии 128 Търговците на дребно замразяват цените в Турция Компании 488 Неразумно работно време носи на Tesla нови главоболия в Германия Политика 104 Европейска комисия чака взаимните покупки на газ да стартират преди лятото Политика 12225 „ Лукойл “ получи възбрана да изнася горива от България Политика 6662 Депутатите изненадващо прекратиха концесията на „ Росенец “ Транспорт 5970 Буферните паркинги в София към този момент са безвъзмездни за всички пасажери Компании 4706 „ Второто най-голямо след КТБ “: Четирима обвинени по делото против Nexo Всички новиниОще от НакраткоВиж всичкиНовини от седмицата: Третият мандат отива в БСП; Лични карти с чип
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР