Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон е изпратил писмо до

...
Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон е изпратил писмо до
Коментари Харесай

ЕК пита Орбан за по-скъпото зареждане на коли с чужди номера

Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон е изпратил писмо до унгарския министър председател Виктор Орбан, в което желае уточнения за указа, съгласно който чужденците заплащат доста по-високи цени при зареждане на коли в страната.

Това заяви говорителката на Европейската комисия Соня Господинова.

Указът бе оповестен в завършек на май. Комисия е получила недоволства от жители на Европейски Съюз, които са били принудени да платят за зареждането на колите си на бензиностанции в Унгария по-скъпо единствено поради това, че регистрационните им табели не са маджарски.

В Брюксел чакат отговора на Орбан за тези характерни ограничения.

Опазването на действието на единния пазар е и метод да се оправим с инфлацията и високите цени на горивата, провокирани от войната на Русия в Украйна, посочи Соня Господинова. Това би трябвало да се прави солидарно от всички страни-членки. Говорителката бе безапелационна, че войната не може да служи като опрощение за дискриминация на жителите в Европейски Съюз, изключително въз основата на тяхната народност.

Главният представител на Европейска комисия Ерик Мамер добави, че в случай че се ползва мярка, която се отклонява от регулаторната рамка на действието на единния пазар, тя би трябвало категорично да е планувана в европейското законодателство.

Наскоро шефът на кабинета на премиера Орбан призна, че по-скъпото зареждане за чужденци е в ущърб на доста украинци, намерили заслон от войната в Унгария.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР