Еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом заяви вчера, че новите американски

...
Еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом заяви вчера, че новите американски
Коментари Харесай

Новите мита на САЩ изкривяват световната търговия, каза еврокомисар Малмстрьом

Еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом съобщи през вчерашния ден, че новите американски мита върху стоманата и алуминия деформират международната търговия и могат да подкопаят очакванията за стопански напредък, съобщи " Асошиейтед прес ".

Тя посочи, че Европейски Съюз няма да предложи отстъпки, с цел да бъде изключен от американските вносни мита преди 1 май.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде период до 1 май на Европейски Съюз и шест други стани да договарят за непрекъснато освобождение от вносните мита - 25 % върху стоманата и 10 % върху алуминия.

Наблюдаваме възобновяване и евентуален напредък в търговията и международния напредък, само че той е заплашен от тези мита, сподели еврокомисарят пред публицисти в Страсбург. Можем към този момент да видим наклонност на нарушение на търговията, което визира също и Европейски Съюз, добави тя.

Европейски Съюз приготви лист с " балансиращи " мита на стойност 2.8 милиарда евро (3.4 милиарда долара) за американски артикули, в случай че не бъде изключен за непрекъснато от цените. По думите й американските мита са " чист протекционизъм ". " Не сме предложили на Съединени американски щати нищо. Няма да им предложим нищо, с цел да бъдем изключени от митата, за които считаме, че не дават отговор на разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО) ", сподели тя.

Очакваме да бъдем изключени от тези ограничения непрекъснато и абсолютно, добави еврокомисарят. Тя означи, че договарянията с Вашингтон не престават, само че Европейски Съюз към момента не е получил гаранция.

Малмстрьом също по този начин изрази безпокойствие от напрежението в търговията сред Съединени американски щати и Китай, описвайки възможното му усилване като нещо, което може да е доста тревожно за международната стопанска система. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР