Еврокомисарят Вера Йоурова каза, че се наблюдава ситуацията в България,

...
Еврокомисарят Вера Йоурова каза, че се наблюдава ситуацията в България,
Коментари Харесай

Еврокомисар Йоурова: Комисията подкрепя мирните демонстрации за независима съдебна система

Еврокомисарят Вера Йоурова сподели, че се следи обстановката в България, където има митинги. Комисията поддържа правото на мирни демонстрации. Демонстрациите демонстрират, че жителите отдават огромно значение на самостоятелната правосъдна система и комисията знае за желанието на премиера Борисов за смяна в Конституцията, сподели тя.
Ние желаеме да подпомогнем България в промените. Във всяка страна конституционните промени би трябвало да имат необятна поддръжка. Необходимо е да бъдат приобщени всички имащи отношение организации, в това число комисията.

Що се отнася до механизма за съдействие и инспекция, с цел да се организират промени и да се следи процесът. Комисията счита, че този механизъм е от витално значимо значение за напредъка на страната. Както беше очебийно през октомври 2019 година, България извърши задоволителен прогрес от момента на присъединението й. Това се отнася до законодателната уредба и институциите. Комисията регистрира, че страната би трябвало да продължи битката си против корупцията и промяната в правосъдната система, уточни Йоурова.

Комисията ще продължи да следи динамичността на събитията в България и е значимо да не бъде обърната посоката на напредъка, сподели най-после комисар Йоурова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР