Еврокомисарят по търговия и заместник председател на Европейската Комисия –

...
Еврокомисарят по търговия и заместник председател на Европейската Комисия –
Коментари Харесай

В опит да се избегне търговска война в Китай е еврокомисар

Еврокомисарят по търговия и заместител ръководител на ЕК – Валдис Домбровскис е на посещаване в Китай, съобщи Българска национална телевизия. По време на визитата си той съобщи, че Европейски Съюз няма желание да скапва връзките си с Китай.

“Евросъюзът не има намерение да скапва връзките си с Китай, само че би трябвало да се пази, когато има злоупотреби със свободата на пазара ”, съобщи Домбровски.

Една от задачите на визитата на Домбровски е да се потърсят по-балансирани търговски и стопански връзки с Китай, както и да се възобнови директния разговор, който беше пресечен поради COVID-пандемията, по доста геополитически въпроси.

Еврокомисарят е в Китай към седмица, откакто Комисията съобщи, че ще изследва дали да наложи наказателни мита, за отбрана на европейските производители против по-евтин импорт на китайски електрически транспортни средства, напомня Ройтерс.

Посещението на Домбровски идва на фона на изострените връзки сред Брюксел и Пекин, поради околните връзки сред Китай и Русия и опитите на Европейски Съюз за понижаване на зависимостта си от втората по величина стопанска система в света.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР