Еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи ще се срещне тази седмица

...
Еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи ще се срещне тази седмица
Коментари Харесай

Любчо Нешков: Институционалната омраза в Северна Македония е копие на случващото се в Сърбия

Еврокомисарят по разширението Оливер Вархеи ще се срещне тази седмица в Брюксел с българи от Република Северна Македония, заяви пред журналистът Любчо Нешков, притежател на уеб страницата БГНЕС.

" Тогава в Европейски Съюз ще могат не през публицисти или през българските политици, а през жертвите на този режим да чуят какво се случва в РСМ.  И освен да чуят, а и да подхващат нужните дейности ", акцентира той.

По думите на Нешков институционалната ненавист в Северна Македония е копие на протичащото се в Сърбия:

" В РСМ е просто една подигравка на идеологията в Белград. Корените на проблемите в Скопие са тъкмо там ".  

Журналистът изрече разбиране, че във връзка с държавната идеология в РСМ по отношение на България има цялостно съглашателство и синхрон сред партиите, които са в ръководството на страната и в съпротива:

" Не познавам подобен македонски политик - дали в ръководството, или в опозицията - който ще предприеме дейности по отношение на нас, които да не са съгласувани с това, което те самите си го назовават - дълбоката страна ".

Нешков уточни, че популацията на РСМ " живее под тотална антиевропейска агитация - и от ръководещи, и от съпротива ".

Гълъб Донев организира телефонен диалог с премиера на Република Северна Македония Ковачевски
Според Любчо Нешков България в никакъв случай не е правила стратегически неточности във връзка с Македония - от признаването на нейната самостоятелност, до подписването на Договора за нормализирането на двустранните ни връзки.

" Сближаването сред България и Северна Македония е неизбежно. Поради тази причина тази отрова доближава до такива равнища, каквито не сме виждали в никакъв случай, тъй като тя към този момент няма нужната мощ и поддръжка и отива към своя край. Колкото по-бързо, толкоз по-добре за самите македонци ".

В коментар за идното честване на паметта на Гоце Делчев на 4-ти февруари журналистът изрече очакване за " цивилизовано отношение от страна на ръководещите в Скопие ":

" Не познавам подобен македонски воин, който ще излезе да блокира автомагистралата сред българската граница и Скопие, без поддръжка от страна на ръководещите. Когато приказваме за ескалация, би трябвало да приказваме за ескалация от другата страна. Ние да не би да сме пребили някого? Дали ще има цивилизовано отношение на 4-ти февруари е напълно в ръцете на македонските управляващи ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР