Еврокомисарят по правосъдието Вера Йоурова отхвърли възможността мониторингът върху съдебната

...
Еврокомисарят по правосъдието Вера Йоурова отхвърли възможността мониторингът върху съдебната
Коментари Харесай

Еврокомисар изключи възможността за отпадане на мониторинга върху съда в България до есента

Еврокомисарят по правораздаването Вера Йоурова отхвърли опцията мониторингът върху правосъдната система на България да отпадне до края на мандата на комисията Юнкер, който завършва наесен, съобщи БНР.

„ Личното ми мнение е, че това е неосъществимо при тази комисия. Нямаме доста време пред нас. Тенденцията не е до такава степен удовлетворяваща, с цел да можем ясно да заявим, че можем да спрем механизма за съдействие и инспекция. Специално в България, чувството за самостоятелност на правосъдната система е третото най-ниско в Европейски Съюз съгласно последните изследвания на Евробарометър. Така че хората към момента имат много изразено съмнение към правосъдната система “, сподели тя в Брюксел.

„ Все още има съответни неща, които би трябвало да бъдат направени, съответни базови ограничения, съответни цели да бъдат реализирани. Особено такива, които са свързани с устойчивостта и необратимостта “, добави Йоурова.

Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер бе изразил преди време вяра, че механизмът за съдействие и инспекция за България и Румъния би могъл да отпадне до края на мандата на тази Европейска комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР