Еврокомисарят по правосъдие и потребителите Вера Йоурова вече работи по

...
Еврокомисарят по правосъдие и потребителите Вера Йоурова вече работи по
Коментари Харесай

Двойният стандарт при храните стигна до Брюксел

Еврокомисарят по правораздаване и потребителите Вера Йоурова към този момент работи по проблема за двоен стандарт при храните в Западна и Източна Европа. Това съобщи пред членовете на отрасловата комисия министърът на земеделието и храните Румен Порожанов, представен от БГНЕС.

Пред депутатите той още веднъж уточни, че при една пета от изследваните от Министерство на земеделието и храните храни има разминавания на ниво оповестено наличие сред продаваното у нас и това от Западна Европа.

„ Продължихме с анализите за сходството на продукта и това, което е оповестено на етикета. Има отклонения в химико-физичния разбор на тези храни, само че са в границите на допустимото”, разясни Порожанов.

Той уточни, че пред сътрудниците си от Европейски Съюз ще сложи и тематиката за високите цени на питателните артикули: „ Има доста по-високи цени, като за детските храни са доста по-високи - от 90-100%. Говорим за доста фрапантни разлики”.

Порожанов означи, че може да бъде направена още една проба за качеството на продуктите в Европа и у нас, „ с цел да забележим дали това е било случай или има процедура едни и същи храни да бъдат продавани по-скъпо на българския пазар”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР