Еврокомисарите одобриха два проекта за киберсигурност за Булгартрансгаз ЕАД. Проектите

...
Еврокомисарите одобриха два проекта за киберсигурност за Булгартрансгаз ЕАД. Проектите
Коментари Харесай

ЕК одобри два проекта за киберсигурност за Булгартрансгаз ЕАД

Еврокомисарите утвърдиха два плана за киберсигурност за " Булгартрансгаз " ЕАД . Проектите ще бъдат финансирани по Механизма за свързване на Европа, бранш " Телекомуникации ". Общата стойност на плановете е близо 760 хиляди лева, като безвъзмездната помощ е в размер на 75% , оповестиха от сдружението.

Първият план е за основаване на лаборатория за киберсигурност и среда за отбрана на сериозни данни и осведомителни системи. Предвижда се той да е в границите на сдружението.

По този метод ще бъде увеличена степента на отбрана на системите и информацията , устойчивостта и капацитета за предварителна защита на произшествия, както и ще бъде нараснала квалификацията на експертите в сдружението.

С парите по втория план ще бъде внедрена и сертифицирана система за ръководство на сигурността на информацията в сходство с условията на стандарт БДС EN ISO/IEC 27001. Така ще се увеличи надеждността на предлаганите от " Булгартрансгаз " ЕАД услуги -съществени за поддържането на сериозни публични и стопански действия за стопанската система на България и на Европейския съюз.

Дейностите по двата плана способстват за постигането на задачите по плана от общ интерес " Оперативно съвместими трансгранични онлайн услуги " и са в цялостен синхрон с условията на европейското и националното законодателство в региона на киберсигурността.

Очаква се плановете да бъдат подготвени в края на 2020 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР