Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП излязоха с остра декларация на думите на

...
Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП излязоха с остра декларация на думите на
Коментари Харесай

Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП: Петков предава националния ни интерес

Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП излязоха с остра декларация на думите на премиера Кирил Петков от Брюксел за Шенген. Ето текста:

С позицията, че България е изпълнила „ номинално ” условията за участие в шенгенското пространство, българският министър-председател Кирил Петков предава националния ни интерес, отстояван през годините от всички български евродепутати, без значение от политическите им пристрастия.

Ние, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП, заявяваме, че направеното изказване нанася тежък удар по престижа на страната ни. То е освен некадърно, само че и отхвърля всичко реализирано досега. Така министър председателят не просто се опълчва на предшествениците си в ръководството, а и на европейските ни партньри, които неведнъж и недвусмислено призоваваха за незабавното приемане на България в Шенген. В голям брой позиции и отчети и на Европейската комисия, и на Европейския парламент ясно и по безапелационен метод е заявявано, че България е изпълнила всички критерии, нужни за участието в шенгенското пространство. Нещо повече – в следствие от подхванатите дейности и твърдата и поредна позиция, която показваме от години, страната ни получи цялостен достъп до Шенгенската осведомителна система.

Ние, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП, постоянно сме считали, че неприемането ни в Шенген е в интерес на тези, които желаят да трансфорат България и Румъния в буферна зона за мигрантите.

Припомняме, че с голямо болшинство още през 2018 година беше утвърден така наречен отчет „ Станишев ”, който удостовери волята на евродепутатите за приемането на България в шенгенското пространство, а последната резолюция на Екологичен потенциал за незабавното влизане на страната ни в Шенген е гласувана безусловно преди няколко месеца – на 8 юли 2021 година

Отбелязваме, че изявлението на българския министър председател е следващият израз на неналичието му на обикновена подготвеност по интернационалните и европейски въпроси. Призоваваме министър-председателя незабавно да промени метода си към европейската и външната политика, тъй като равнището на схващане „ търсачка в интернет ” става рисково за страната.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР