Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и Андрей Новаков са внесли

...
Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и Андрей Новаков са внесли
Коментари Харесай

Български евродепутати поискаха премахване на двойния стандарт при горивата в ЕС

Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и Андрей Новаков са внесли пилотен план за нова европейска стратегия за превъзмогване на казуса с двойния стандарт при горивата в Европейския съюз. Програмата е на стойност 3 млн. евро. Това оповестиха на брифинг в Народното събрание двамата евродепутати. Те обясниха, че планът е разумно продължение на работата им по превъзмогване на двойните стандарти при храните.

Двамата са получили десетки сигнали от жители за разлика в качеството на дизеловото гориво в България и в другите страни от Европейски Съюз. Те демонстрираха два буркана с дизелово гориво - едното, купено в Гърция, а другото в България. Видимо има разлика, този от България е с мътна течност, уточни Радев. По думите му неприятното качество на горивото води до проблеми с колите.

Емил Радев съобщи, че планът на стратегия, който оферират, ще разреши да се прегледа цялото законодателство, да се вършат инспекции на качеството на горивата от танкер до бензинова колонка. И оттук насетне да се вземат нужните ограничения, с цел да имаме обединен стандарт на горивата в Европейски Съюз и Европейска комисия да може да предприеме нужните ограничения този стандарт да се съблюдава от държавите-членки, съобщи той.

Инициативата има за цел да ускори инспекциите и най-много да отстрани дупките в обособените законодателства и съгласуваност сред 28 национални органа за надзор, уточни Андрей Новаков. Искаме ежедневни инспекции от танкера до бензиновите колонки и информацията да бъде оповестена по този начин, че всеки един човек да може даже през телефона да влезе и да види на дадена верига бензиностанция какво е качеството на горивото да вземем за пример в Белгия и в България по няколко елементарно разбираеми за потребителите критерии, сподели той. Да се знае какъв е примеса на водата, на твърди частици да вземем за пример, уточни Новаков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР