Евродепутатите от ДПС сезираха Европейската комисия за скандала с NEXO,

...
Евродепутатите от ДПС сезираха Европейската комисия за скандала с NEXO,
Коментари Харесай

Евродепутатите от ДПС сезираха Европейската комисия за скандала с NEXO

Евродепутатите от Движение за права и свободи сезираха Европейската комисия за абсурда с NEXO, оповестиха от пресцентъра на партията.

В писмен въпрос до Европейската комисия, евродепутатите Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели приканват за обща европейска регулаторна рамка, с която да се предотврати финансирането на политически партии и субекти от съмнителни крипто компании.

В текста делегацията на Движение за права и свободи акцентира интереса към потреблението на криптовалути за политически дарения и ежедневното увеличение на присъединяване на крипто компании в политически акции. С писмото до Европейската комисия тримата евродепутати от Движение за права и свободи показват подозренията си за заобикаляне на закона, в случаите, когато обособени чиновници или ръководители на тези компании вършат персонални дарения за избрана политическа партия.

„ Такъв е и казусът с България, в която след огромно интернационално следствие се откри, че криптокомпания, забъркана с пране на пари в големи размери, в това число на съветски олигарси и терористични организации, е финансирала посредством свои чиновници избрана политическа партия.

При такава неустановеност и бързо разрастваща се криптоиндустрия, планува ли Комисията основаването на обща европейска регулаторна рамка, с която да предотврати финансирането на политически партии и субекти от съмнителни крипто компании?

Как Комисията планува да отбрани европейската народна власт, когато представители на политически субекти, посредством приемането на средства от незаконни организации биват избирани на управителни позиции, в това число и в Европейския парламент? “, гласи още текстът, изпратен от делегацията на Движение за права и свободи до Европейската комисия.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР