Евродепутатите одобриха заем в размер на 18 млрд. евро в

...
Евродепутатите одобриха заем в размер на 18 млрд. евро в
Коментари Харесай

Евродепутатите одобриха заем от 18 млрд. евро за Украйна за 2023 г.

Евродепутатите утвърдиха заем в размер на 18 милиарда евро в поддръжка на Украйна. Тези средства ще покрият почти половината от предстоящите 3-4 милиарда евро месечно финансиране, от което Украйна се нуждае през 2023 година, се споделя в прессъобщение на Европейския парламент.
Според предлагането на Комисията парите ще отидат за подкрепяне на съществени публични услуги като действието на лечебни заведения, учебни заведения и обезпечаването на жилища за евакуирани хора, макроикономическата непоклатимост и възобновяване на сериозната инфраструктура, разрушена от Русия.
Заемът е обезпечен от Европейски Съюз от финансовите пазари и ще бъде изплащан на тримесечни вноски.
Заемът изисква промени, които да укрепят институциите на страната и да я приготвят както за възобновяване, по този начин и за пътя ѝ към участие в Европейски Съюз.
Условията включват ограничения за битка с корупцията, правосъдна промяна, съблюдаване на правилата на правовата страна, положително ръководство и модернизиране на институциите. Те ще се преразглеждат от Комисията преди всеки транш.
Регламентът беше признат с 507 гласа " за ", 38 гласа " срещу " и 26 гласа " въздържал се ".
Сега заемът би трябвало да бъде утвърден с единогласие от Съвета на Европейски Съюз на 6 декември, с цел да може Комисията да се възползва от пазарите и да отпусне помощта при започване на 2023 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР