Евродепутатите обсъдиха последните изявления за европейската история, включително обвинението на

...
Евродепутатите обсъдиха последните изявления за европейската история, включително обвинението на
Коментари Харесай

ЕП пренаписва историята на тоталитаризма

Евродепутатите разискаха последните изказвания за европейската история, в това число обвиняването на Полша за експлоадирането на Втората международна война. По време на дебата е Екологичен потенциал в Страсбург с еврокомисарят, отговарящ за полезностите и прозрачността Вера Йоурова и членовете на Парламента разискаха последните политически изказвания, преразказващи европейската история, съобщи кореспондент на "Банкеръ ".

На 80-годишнината от началото на Втората международна война Екологичен потенциал упорства да се помни историята за трагичното минало на Европа, с цел да се отбрани бъдещето ѝ.

Европейският парламент отдаде респект на жертвите на сталинизма, нацизма и други тоталитарни и властнически режими.

80 години след Нацистко-съветския контракт (Познат като пакта "Молотов-Рибентроп ") депутатите приканиха за „ обща просвета на възпоменание “ като метод за поощряване на устойчивостта на европейците към актуалните закани за демокрацията. Те припомниха, че европейската интеграция през цялото време е отговор на страданията, породени от две международни войни и е построена като модел за мир и помиряване, учреден на полезностите, общи за всички страни членки. Затова Европейският съюз е изключително виновен за опазването на демокрацията, зачитането на правата на индивида и върховенството на закона.

Парламентът упорства страните членки да предизвикват, по-специално измежду по-младото потомство, към обучение по обща европейска история, като в това се включват историята и разбора на последствията от тоталитарните режими в образователните стратегии и учебниците на всички учебни заведения в Европейски Съюз. Депутатите оферират да се дефинира 25 май като Международен ден на героите в битката против тоталитаризма (годишнината от изтезанието на героя от Аушвиц Ротамастер Витолд Пилецки), с цел да се даде на бъдещите генерации „ явен образец за вярното отношение към лицето на опасността от тоталитарно подчиняване ”.

Депутатите показаха угриженост за напъните на настоящето съветско управление за изопачение на закононарушенията, осъществени от руския тоталитарен режим, и ги разгледаха като „ рисков съставен елемент на осведомителната война, водена против демократична Европа “. Те също по този начин осъдиха екстремистките и ксенофобските политически сили и организации в Европа, които изкривяват на историческите обстоятелства и употребяват символиката и реториката на тоталитарната агитация, в това число расизма, антисемитизма и омразата към половите и други малцинства.

Парламентът приканва страните членки " дейно да забранят неофашистките и неонацистки групи и всяка друга фондация или асоциация, която възвишава и популяризира нацизма и фашизма или всяка друга форма на тоталитаризма " и да противодейства на речта на омразата и насилието в обществените пространства и онлайн и по-специално да осъжда и противодейства на всички форми на отказване на Холокоста.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР