Евродепутатите, които летяха до София, за да констатират, че сме

...
Евродепутатите, които летяха до София, за да констатират, че сме
Коментари Харесай

Корупцията и борбата с нея в сезона на тиквите. Гешев и евродепутатите

Евродепутатите, които летяха до София, с цел да установяват, че сме първенци и по корупция, а основният прокурор Гешев е безотговорен, да не се сърдят, само че малко на брой им имат вяра, че нещо ще се промени. Защото към този момент години наред елементарни, междинни и висши представители на Брюксел идват, виждали по какъв начин мафията окупира страната, само че приятелски прегръщаха и целуваха Бойко Борисов. Той им отвръщаше с мечешки потупвания, дебелашки смешки и евентуално затрогващи дарове. Покрай тях им пробутваше манипулирани статистики, обещания, мадами и прочие Забавляваха се с него, тъй като им гарантираше поддръжка за всичко и не ги интересуваше, че България е на дъното на Европа по всички витални стандарти и е първа по смъртност, корупция, неначетеност, обири, мизерия…

Сегашното посещаване излъчва детайли на оптимизъм и жизненост. Виждаме, че е доста неприятно и ще опитаме да създадем... Елена Йончева допълваше активност в известията по какъв начин вървят срещите. Гостите се срещнали даже с основния прокурор Иван Гешев, представяте ли си? И тук идва поантата: Гешев заречен да даде повече данни за водени каузи по линия на корупцията, в това число за следствията, свързани с Борисов „ Барселонагейт “ и „ Мата Хари “. Уау!

Наистина ли? Вълнувате ли се?

Мисля, че всеки може да познае с огромна меродавност, какво е споделил приключилият милиционерската школа в Симеоново Гешев. „ Винаги сме изпълнявали европейските наставления и доста почитаме европейските полезности. Борим се с корупцията като никой различен, доста олигарси са с повдигнати обвинявания, някои са в ареста. Те заплащат и провеждат акции против държавното обвиняване. Те заплащат и с цел да ми желаят някои оставката. Винаги съм бил за свободата на словото и на медиите. Е, има платени от олигарсите медии, които ме атакуват, даже фамилията ми атакуват, само че аз ще извършвам своя дълг… “ И тъй наречените и така нататък все в този дух.

Възможно е даже да си извърши обещанието си и да даде някакви детайлности за въпросните следствия. Но там ще е и досието със свидетелства на двама " кошаревски " очевидци, че против него и Борисов е замисляно нападение от обвинени олигарси с претекст, че „ не са корумпирани и не може да им се въздейства при взимане на решения “.

Полза от всичко това ще има единствено Гешев, тъй като ще се легитимира оттук нататък с въпросните пратеници на Брюксел, с които е разговарял и те не са му поискали оставката. Може даже да извади фрази от диалога си с тях, в които те утвърждават негови дейности – бъдете сигурни.

Това е действителността и тя не е за харесване. Глупаво е да чакаме външни хора да правят нашата работа. Да бъде махнат Гешев от поста е наше обвързване. И това не е самоцел, тъй като без Гешев и с нов, самостоятелен Висш правосъден съвет, върховенството на правото ще получи късмет. Ще тръгнат и промените в опазването на здравето, стопанската система, финансите, Министерство на вътрешните работи и службите и във всички институции ще станат вероятни. Сега не са.

Ние сме тези, които би трябвало да запретнат ръкави и да си опичат акъла най-накрая.

Емил Азар

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР