Евродепутатите гласуваха нов закон за цифровизиране на шенгенските визи, който

...
Евродепутатите гласуваха нов закон за цифровизиране на шенгенските визи, който
Коментари Харесай

Шенгенските визи ще се цифровизират

Евродепутатите гласоподаваха нов закон за цифровизиране на шенгенските визи, който ще ги направи по-сигурни и налични, оповестиха от Европейския парламент (EП). След постигнатото съглашение със Съвета на Европа през юни, Европарламентът одобри цифровизираните визови процедури за Шенгенското пространство с 573 гласа „ за “, 36 „ срещу “ и 16„ въздържал се “ (цифровизиране на процедурата за издаване на визи) и 548 гласа „ за “, 37„ срещу “ и 9 „ въздържал се “ (регламентът за визовия стикер), оповестиха от Екологичен потенциал.

Чрез цифровизиране на процеса на кандидатстване за визи, законодателството цели да понижи разноските и напъните, нужни за подаване на заявление, като в същото време се подсигуряват хармонизирани практики в цяла Европа и се усъвършенства сигурността. Заявленията за издаване на визи ще бъдат обработвани от единна онлайн платформа, която ще осведоми претендентите коя страна ще получи тяхното заявление (в случай на пътувания в няколко държави). Новите криптографски подписани визи са по-сигурни и по-трудни за подправяне, показват от Екологичен потенциал..

В договарянията със Съвета членовете на Екологичен потенциал подсигуряват, че новата система е налична за всички, без значение от езиковите умения, увреждания или едва интернет покритие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР