Евродепутати от различни държави и политически партии подготвят писмо до

...
Евродепутати от различни държави и политически партии подготвят писмо до
Коментари Харесай

Евродепутати от различни държави искат Албания да признае българското малцинство


Евродепутати от разнообразни страни и политически партии приготвят писмо до Народното събрание на Албания, в което приканват българското национално малцинство в Албания да бъде прието.

Евродепутатът Андрей Ковачев е член на Комисията по външни работи на Европейския парламент и разгласи, че окачва албанският проектозакон да бъде анулиран и Албания да признае българското етническо малцинство.

„ Проектозаконът за националните малцинства в Албания сега се дискутира в албанския парламент. Има резолюция на Европейския парламент, призоваваща Албания да признае историческото българско етническо малцинство в Албания. “ Това съобщи Андрей Ковачев, евродепутат от ЕНП, съобщи БГНЕС.
„ Имаме общите старания на българските управляващи и призоваваме дружно албанските управляващи албанският парламент да включи в проектозакона българското малцинство. Нашата общественост в Албания, в историческите места Мала Преспа, Голо бърдо и Гора е изпратила петиция до албанския парламент, тъй че чакам от Албания да признае българското етническо малцинство в тази страна “, сподели Ковачев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР