Евродепутатът получава огромна подкрепа от различни политически групи в ЕП

...
Евродепутатът получава огромна подкрепа от различни политически групи в ЕП
Коментари Харесай

Илхан Кючюк сезира ЕК заради езика на омразата, използван от български депутат в НС

Евродепутатът получава голяма поддръжка от разнообразни политически групи в Екологичен потенциал във връзка инициираните от него дейности против езика на омразата

Съпредседателят на партия АЛДЕ Илхан Кючюк инициира писмо измежду своите сътрудници в Европейския парламент, което цели да сезира Европейската комисия във връзка възходяща приложимост на тирада на омразата, както и позорен и дискриминационен език в политическия спор.

Повод за сигнала бе изявлението на Костадин Костадинов, водач на партия „ Възраждане “, който от трибуната на Народното събрание си разреши да употребява унизителни думи във връзка с непознат общественик, а точно вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис.

„ Костадин Костадинов употребява парламентарната естрада за жестоко и неприемливо позоваване на вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис, като се подигра вулгарно с името и, а след това я обиди на „животно“. По-недопустимо държание от политик надали можем да си представим, само че за жалост, той не е единственият подобен в европейската политическа среда. “, се споделя още в писмото до зам.-председателя на Европейската комисия за прозрачността и полезностите Вера Йоурова и еврокомисаря за правораздаването Дидие Рейндерс.

Кючюк приканва за съществено внимание върху този огромен проблем с политиците, които си служат с езика на омразата като инструмент и с сътрудници изрично упорстват Европейската комисия да инициира по-строги ограничения. В писмото си до Европейската комисия те показват и поддръжка към самодейността, подхваната от ръководителя Урсула фон дер Лайен за разширение на листата с закононарушения на Европейски Съюз, включвайки речта на омразата и закононарушенията от ненавист, които нарастват в цяла Европа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР