Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки внесе сигнал до главния прокурор

...
Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки внесе сигнал до главния прокурор
Коментари Харесай

Джамбазки сигнализира главния прокурор за изказване на Бирали

Евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки внесе сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров по отношение на изявление на заместител основния мюфтия Бирали Бирали.

В свое изказване в ефира на национална медия Бирали насажда закани и разделяне на религиозна основа, счита евродепутатът. Затова и Джамбазки приканва основния прокурор да предприеме всички ограничения в границите на настоящото законодателство и да разпореди инспекция.

Едновременно със сигнала заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация изпрати и писмо до Главното мюфтийство. В него той пита основния мюфтия Мустафа Хаджи застава ли зад думите и дейностите на заместника си Бирали Бирали и има ли подготвеност да подаде оставка, в случай че историята с нападението над дъщерите на заместител основния мюфтия се окаже погрешна.

Джамбазки се обръща и към Бирали, като насочва въпрос дали се усеща подготвен да понесе отговорност и той също да подаде оставка, в случай че се окаже, че е подвел обществото с погрешни изказвания в народен ефир. Евродепутатът пита също дали заместител основния мюфтия е подготвен да понесе цялата суровост на закона, в случай че случката със фамилията му се окаже „ зле скалъпена неистина “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР