Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ и член на Интергрупата за защита на

...
Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ и член на Интергрупата за защита на
Коментари Харесай

Емил Радев подкрепи инициатива за по-добър контрол върху храните в ЕС

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ и член на Интергрупата за отбрана на животните в Екологичен потенциал се включи в самодейност за по-добър надзор върху храните в Европейски Съюз и по-стриктно съблюдаване на стандартите за хуманно отношение към животните, оповестяват от пресцентъра на ГЕРБ.

По предложение на датския евродепутат Аня Хазекамп членове на Екологичен потенциал, измежду които и, поддържат писмен въпрос до Европейската комисия по отношение на рисковете за сигурността на храните при импортирано месо от откраднати и неидентифицирани коне от Аржентина. Повод за самодейността е нов документален филм на AWF | TSB. Според следствие на неправителствената организация немаркирани и откраднати коне с подправени документи, в това число заболели и ранени животни, навлизат неконтролирано в хранителната верига посредством сборни центрове и кланици.

Докато хиляди тонове конско месо не престават да се внасят от Аржентина всяка година, „ формалните одити на Европейски Съюз потвърдиха проблеми с проследяемостта. Последните следствия, включени в този документален филм, потвърждават, че обновеното аржентинско законодателство по отношение на следенето и хуманното отношение към животните не е трансформирало това положение”, се акцентира в писмото до Европейска комисия. В него се приканва да бъдат оценени и рисковете от замърсяване, произлизащи от развъждането на коне покрай трупове в кланиците.



Ако показаната в документалния филм информация не може да се оспори, евродепутатите упорстват Комисията да приключи неотложно вноса на конско месо от Аржентина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР