Евродепутатът от ДПС Искра Михайлова Искра Михайлова е родена на

...
Евродепутатът от ДПС Искра Михайлова Искра Михайлова е родена на
Коментари Харесай

Ще обеднеем ли, ако се присъединим към Зеления пакт?

Евродепутатът от Движение за права и свободи Искра Михайлова  Искра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 година в София, България. Завършила е компетентност в изявление пред NOVINI.BG разяснява подготвена ли е България да се причисли към Зеления пакт.

„ Зеленият пакт не е единствено еднократен акт на Европейската комисия (ЕК). Всички би трябвало да свикнем да гледаме на Зеления пакт като на тактиката на Европейския съюз (ЕС) “, съобщи Михайлова и разясни: „ Предстои доста работа, с помощта на която ще се даде пълнотата на пакта “.

„ Никой в никакъв случай не е предполагал, че новата тактика ще направи България бедна. Напротив – страните, които работят по него не са небогати “, подсети евродепутатката от Движение за права и свободи.

„ Ако България има терзания, то е тъй като страната ни закъснява с промени. Трябва да бъдем реформирани “, съобщи тя.

„ А дали ще би трябвало да приемем Зеленият пакт – несъмнено, че да. Трябва да се приказва повече, би трябвало да се организира тежкият език от Брюксел на естествен и понятен и да се каже, че Зеленият пакт не значи, че няма да има работа хората от Маришкия район. Напротив “, сподели Искра Михайлова  Искра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 година в София, България. Завършила е компетентност. Тя подсети, че работата на страната е да се изправи пред всички и да изясни, че се оферират благоприятни условия.

Искра Михайлова разкри пред NOVINI.BG за какво се стигна до водната рецесия

„ Например, всяка една плантация животновъдна може да стане енергийно независима. Производителите на чисти храни имат прелестно бъдеще, тъй като Европа се ориентира към био артикули. Това е нашият късмет “, съобщи още пред NOVINI.BG евродепутатът от Движение за права и свободи и подсети, че са нужни вложения, тъй като без тях никой няма да успее.

Цялото изявление с евродепутата от Движение за права и свободи Искра Михайлова  Искра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 година в София, България. Завършила е компетентност пред NOVINI.BG може да видите по-късно ТУК.

В Европейския зелен пакт е предоставена пътна карта с дейности за по-ефективно потребление на запаси посредством прекосяване към чиста, кръгова стопанска система и за прекъсване на изменението на климата, превръщане на наклонността към загуба на биологично многообразие и понижаване на замърсяването. В пакта са посочени нужните вложения и наличните финансови принадлежности и е обяснено по какъв начин да се подсигурява обективен и приобщаващ преход.

Европейският зелен пакт обгръща всички браншове на стопанската система, по-специално превоза, енергетиката, селското стопанство, строителството, и промишлени браншове като стоманодобива, производството на цимент, ИКТ, текстилната промишленост и химикалите.

Постигането на задачите на Европейския зелен пакт ще изисква обилни вложения. Според оценки постигането на настоящите цели в региона на климата и енергетиката за интервала до 2030 година ще изисква 260 милиарда евро спомагателни вложения годишно, т.е. към 1,5 % от Брутният вътрешен продукт за 2018 година Тези вложения ще изискват активизиране на обществения и частния бранш.

Поне 25 % от дълготрайния бюджет на Европейски Съюз би трябвало да бъде предопределен за дейности в региона на климата, като спомагателна поддръжка ще бъде оказана от Европейската капиталова банка — европейската банка за климата. За да може и частният бранш да способства за финансирането на зеления преход, през 2020 година Комисията ще показа тактика за зелено финансиране.

Борбата с изменението на климата и утежняването на положението на околната среда изисква старания от всички, само че изходната позиция на обособените райони и страни членки не е идентична. Чрез механизъм за обективен преход ще се оказва поддръжка на тези райони, които са мощно подвластни от въглеродно интензивни действия. Чрез него ще се поддържат жителите, които са най-уязвими по отношение на прехода, като им се дават достъп до стратегии за преквалификация и благоприятни условия за претовареност в нови стопански браншове.

През март 2020 година Комисията ще даде начало на пакт за климата, с цел да се даде на жителите право на глас и роля в правенето на нови дейности, обмена на информация, започването на нови действия на локално ниво и представянето на решения, които могат да бъдат употребявани и от други.

Огромното болшинство от европейците считат, че опазването на околната среда е значимо (95 %). Близо 8 от всеки 10 европейци (77 %) споделят, че опазването на околната среда може да подтиква икономическия напредък. Резултатите от изследването на Евробарометър по отношение на настройките на жителите на Европейски Съюз във връзка с околната среда удостоверяват необятната социална поддръжка за законодателство в региона на околната среда на ниво Европейски Съюз и за финансиране от Европейски Съюз на екологосъобразни действия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР