Евродепутатът от Демократична България Радан Кънев изпрати тази сряда писмо

...
Евродепутатът от Демократична България Радан Кънев изпрати тази сряда писмо
Коментари Харесай

Радан Кънев: ЕНП трябва да подкрепи открит дебат за ситуацията у нас в ЕП

Евродепутатът от " Демократична България " Радан Кънев изпрати тази сряда писмо до Европейската национална партия, в което приканва европейската десница да не бъде пасивна във връзка с събитията в България.

 Ал. Йорданов: ЕНП поддържа изцяло държавното управление на България Виж още

" Това, за което събрахме подписи и това, за което приканвам, е открит спор в пленарната зала на Екологичен потенциал. Разумното за ЕНП е да го поддържа. Защото другояче ще остане в изолираност и на първо място полезностите на европейската десница ще наподобяват неискрени и подправени в очите на българските жители ", съобщи Кънев в " Лице в лице " по bTV.

" Най-важното нещо, което сподели Туск през днешния ден, е " Имаме потребност от повече информация какво се случва в България ", сподели евродепутатът, съгласно който сътрудника му Александър Йорданов не е прав в изказването си, че на днешното си съвещание ЕНП е подкрепила ГЕРБ.

" Не е загадка, че ЕНП от 14 години поддържа ГЕРБ. Политическа поддръжка за ГЕРБ е тъй като дават най-голяма численост (депутати). Това е ясно. То е цинично. То носи огромни негативи на ЕНП в България сега, само че това е партийнополитически въпрос ", сподели Кънев.

" Какво ще се случи на изборите в България, дали ще са постоянни или предварителни, това са прецизно вътрешнополитически въпроси. Към тях Европейски Съюз и европейските институции нямат отношение и неслучайно не са взимали отношение към предизборната акция в някоя страна. Какво обаче с е случва с правораздаването в една страна, дали то е без значение, дали прокуратурата има някаква форма на публичен надзор, дали тя злоупотребява със своите пълномощия, има ли достъп българският жител до свободни медии - всичко това е европейски въпрос. Защото влизайки в Европейски Съюз, всяка една страна дава на своите жители неотменими права, обезпечени от договорите за действие на Съюза ", сподели евродепутатът.

Според него с изявлението си, че " мафията желае да смъкна държавното управление ", министър председателят Борисов вкарва в подвеждане за характера на митинга, тъй като " никой не може да упрекна симпатизантите на Демократична България, които са с хиляди на площада, че са хора на Божков ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР