Евродепутатът Илхан Кючюк проведе среща на високо ниво с делегация

...
Евродепутатът Илхан Кючюк проведе среща на високо ниво с делегация
Коментари Харесай

Илхан Кючюк посрещна делегация от Узбекистан в ЕП: Подписахме исторически споразумения

Евродепутатът Илхан Кючюк организира среща на високо равнище с делегация от Узбекистан, на която бяха разисквани редица благоприятни условия за свързаността сред Европейски Съюз и Централна Азия и развиването на нов геоикономически стратегически кулоар сред Брюксел и Ташкент.


„ Никога до момента в историята връзките сред Европейски Съюз и Узбекистан не са били по-добри, в сравнение с са през днешния ден. Подписахме исторически търговски съглашения като Споразумението за засилено партньорство и съдействие и GSP+, които през днешния ден подкрепят увеличението на търговията и вложенията от Европейски Съюз в района. Проектът GLOBAL GATEWAY на Европейски Съюз дава безчет благоприятни условия за инфраструктура, технологии, резистентен превоз и екологични вериги за доставки на сериозни първични материали, които ще разрешат на Узбекистан, други страни от Централна Азия, прилежащите страни и Съюза да развият най-голямата енергийна гражданска война на бъдещето с нови и екологични благоприятни условия, които ще трансформират света и нашите общества. “, сподели Кючюк по време на срещата.

Илхан Кючюк акцентира, че в случай че Централна Азия - с Узбекистан в центъра - се възползва от тази опция дружно с Европейския съюз и построи ново партньорство, учредено на търговията, сигурността, свързаността, опазването на околната среда, инфраструктурата, контактите сред хората, университетския продан, това ще способства за построяването на по-стабилно бъдеще.

Евродепутатът разяснява и отчета за Узбекистан, в който се акцентират, че Европейски Съюз поддържа и преглежда Узбекистан като благонадежден и приближен районен фактор, който работи за по-обединена, самостоятелна и интегрирана Централна Азия. Заедно сме подготвени да предприемем нови стъпки към трансгранична и вътрешнорегионална съгласуваност за задачите на сигурността, търговията и енергетиката, която ще укрепи както Европейски Съюз, по този начин и Централна Азия във връзка с устойчивостта, сигурността, стабилността и нововъведенията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР