Евродепутатът и постоянен докладчик Илхан Кючюк почете 150-та годишнина от

...
Евродепутатът и постоянен докладчик Илхан Кючюк почете 150-та годишнина от
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Да почетем Гоце Делчев заедно, олицетворява всичко, за което се е борил

Евродепутатът и непрекъснат докладчик Илхан Кючюк уважи 150-та годишнина от рождението на Гоце Делчев, като сервира венец на паметника му в Скопие.

„ Минали събития и персони се помнят поради въздействието, което са оказали върху обществото и живота на хората. А Балканите са район кондензиран от исторически събития и ние би трябвало да се гордеем с нашите герои, тъй като те са дали доста на Европа и света. Такъв е и Гоце Делчев, неуморен труженик и бунтовник, дал живота си за независимост и тъждество. Да имаме сърце на признателност към неговите каузи и да го почетем дружно, въплъщава всичко, за което той се е борил. “, разяснява Кючюк.

По-късно денем той взе присъединяване в откриването на представителството на Българската телеграфна организация (БТА) в Северна Македония, на коя присъединяване още взеха от българска страна - външният министър Теодора Генчовска, дружно със зам.-министър Велислава Петрова. От страна на Република Северна Македония участваха министърът на културата Бисера Костадиновска-Стойчевска и зам.-министърът на външните работи Фатмире Исаки.

„ Това е един прекрасен ден за българо-македонските връзки, тъй като положителните образци излизат на напред във времето, а имам вяра, че те са разковничето за разрешаването на двустранните въпроси. Ние нямаме интерес да построяваме спомагателни стени сред страните ни, а в противен случай. Договорът сред МИА и Българска телеграфна агенция е партньорство по европейски стандарти, което ще даде опция за продан на солидна и достоверна информация, с която хората да научат повече едни за други. “, разяснява Кючюк.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР